АкцентСветът

Tsargrad.tv: „След излизането от Европейския съюз “: Лондон очертава своя план за действие срещу Русия – FT

(Дез)информация/Анализи

Във Великобритания  искат да създадат свой собствен режим на санкции, който ще блокира активите на заподозрените нарушители на правата на човека. Възнамеряват да стартират нововъведението веднага след процедурата за излизане от Европейския съюз. Очаква се първата вълна санкции да засегне Русия, както и Либия и КНДР, според Financial Times.


Според изданието през февруари външният министър Доминик Рааб ще обяви въвеждането на нов механизъм. И след това ще стане известен списъкът на тези, които попадат под новите санкции на Обединеното кралство, пише PolitExpert.

Санкциите включват замразяване на активите им във Великобритания. Според правителствените източници първите ограничителни мерки ще усетят гражданите на Русия, Либия и Северна Корея. Източници предполагат също, че санкциите ще засегнат гражданите на Саудитска Арабия, свързани с убийството през 2018 г. на журналиста Джамал Хашоджи.

Доминик Рааб с помощта на нововъведенията възнамерява да покаже, че след като Великобритания напусне ЕС, страната възнамерява да играе глобална роля на международната арена, обяснява Financial Times. Рааб също признава, че Съединените щати и Канада вече са изпреварили Лондон в предприемането на мерки срещу нарушителите на човешките права съгласно закона „Магнитски“.

През декември 2019 г. стана известно, че Европейският съюз ще създаде общоевропейски механизъм за налагане на санкции за нарушаване на човешките права по аналогия със закона „Магнитски“. Този проект, предложен от Холандия, беше подкрепен от 23 държави-членки на ЕС.

Очаква се подготовката на този документ да отнеме около 6 месеца. Според изданието, позовавайки се на Рааб, Великобритания, след като приеме своя механизъм за санкции, „ще може да действа по-бързо и по-решително“. В крайна сметка тя няма да има нужда да координира тези мерки с 27 държави – членки на Европейския съюз.

Изданието отбелязва, че ограничителните мерки срещу Русия обикновено не се подкрепят от Италия, Гърция, Кипър, както и други страни, които имат „тесни връзки“ с Русия.

Коментар на АА

Теорията за това, че Русия е организирала Брекзита, която макар и да има своите основания, за пореден път потвърждава валидността на закона за непредвидените обстоятелства. Британия вместо да стане по-приятелски настроена към Русия, ще се измъкне от нуждата да координира всичко с проруските страни в ЕС и ще наложи много по-радикален курс към санкции и ограничения спрямо руския бизнес и политици.

Не случайно, сайтът близък до руската служба за външно разузнаване включва тази новина в ежедневния си преглед, но на този етап я покрива като информация, не като анализ.

* https://tsargrad.tv/news/posle-vyhoda-iz-evrosojuza-london-nametil-svoj-plan-dejstvij-protiv-rossii-ft_233656

Уважаеми читатели. За да има тези оригинални анализи, прогнози и коментари, разчитаме на вашата подкрепа чрез суми по ваша преценка преведени по нашата сметка: BG58UBBS80021090022940
В скоро време ще разширим опциите за плащане.
Благодарим Ви!

One thought on “Tsargrad.tv: „След излизането от Европейския съюз “: Лондон очертава своя план за действие срещу Русия – FT

  • Hi there, I do believe your blog may be having internet browser
    compatibility issues. Whenever I take a look at your site in Safari, it
    looks fine however, if opening in I.E., it has some
    overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up!
    Apart from that, fantastic site!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *