АкцентБългария

Mk.ru: Прокуратурата на България публикува видео на „отровителя “с шапката

(Дез)информация/Анализи

Прокуратурата в България публикува видео на мъж, който „може да бъде замесен в случая с отравянето на Емелян Гебрев“. Гебрев, собственик на компанията за износ на оръжие Emco, беше хоспитализиран след вечеря с партньори през април 2015 г. Предприемачът оцелява, а анализът, който е минал, уж показва, че са се опитали да го отровят  с аналог на „Новичок“. След отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, Гебрев поиска да се възобнови разследването – с което за радост на британците българските власти се заеха.

На кадрите, разпространени от прокуратурата, се вижда човек с шапка, ходещ в подземен паркинг (твърди се, че това е паркингът, на който е била паркирана колата на Гебрев). Не се дават никакви доказателства за участието на лицето, замесено във видеото, в отравянето.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Решението на българската прокуратура да публикува неясното видео с мъж, който се подозира, че е свързан с отравянето на Емелян Гебрев, даде допълнителни козове на руската пропаганда да развие темата, че всъщност българите нямат никакви доказателства.

Странно е обстоятелството, че от близо пет години, прокуратурата разполага с този запис, но не е счела за нужно да го публикува. При това без да прибегне до искане за съдействие от страна на западните партньорски служби.  С този си акт, Иван Гешев и Главна прокуратура на практика унищожават това „доказателство“, защото вече е създадено обществено мнение относно полезността му при разкриване на въпросното лице и при съдебен процес.

В същото време българската прокуратура реализира напълно безопасна за ГРУ активност в медийното поле.

* https://www.mk.ru/video/2020/01/20/prokuratura-bolgarii-opublikovala-video-otravitelya-v-shlyape.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *