Светът

IES ENERGY BRIEF: Seenews.com: Румънският OMV Petrom ще прехвърли 40 нефтени / газови находища на Dacian Petroleum

БУКУРЕЩ,  януари (SeeNews) – Най-голямата румънска петролна и газова група OMV Petrom заяви, че е постигнала споразумение за прехвърлянето на 40 морски находища на нефт и газ в Румъния на Dacian Petroleum.

Трансферът е част от програмата за оптимизиране на портфейла в рамките на сектора ъпстрийм – нагоре по веригата – на OMV Petrom, която има за цел да оптимизира операциите и да се съсредоточи върху основните и най-печелившите полета, каза OMV Petrom в изявление, подадено до Букурещката фондова борса, BVB .

Съгласно споразумението, OMV Petrom ще прехвърля сондажи и свързаната с тях нефтена и газова инфраструктура, заедно с приблизително 190 служители. Процесът на подбор на компанията за придобиване на лицензи е проведен в съответствие с най-добрите международни практики, заявиха от групата. Процесът продължи над 30 месеца и в него участваха няколко действащи компании от Румъния и чужбина.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Прехвърлянето на права и задължения по концесионните споразумения подлежи на одобрение от съответните органи, съгласно Закона за петрола. Намиращи се в южна Румъния, 40-те находища са с общ добив на нефт и газ от около 1700 boe/day, което представлява приблизително 1% от добива на OMV Petrom.

Dacian Petroleum влиза в споразумението за бизнес трансфер с оглед на удължаване на жизнения цикъл на 40-те полета, които се считат за периферни за OMV Petrom.

Това е третата продажба в рамките на програмата за оптимизиране на портфолиото на OMV Petrom. Преди това  Mazarine Energy Romania се освободи от 28 други полета – 19 полета през август 2017 г. и 9 през март 2019 г.

* https://seenews.com/news/romanias-omv-petrom-to-transfer-40-oilgas-fields-to-dacian-petroleum-682895

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *