Светът

IES ENERGY BRIEF: BSOG очаква да започне добив в рамките на офшорния проект за развитие на природен газ Midia (MGD) през първата половина на следващата година

Feb, 2020, seenews

БУКУРЕЩ,  февруари (SeeNews) – Базираната в Румъния компания Black Sea Oil & Gas (BSOG) очаква да започне  добив в рамките на офшорния проект за развитие на природен газ Midia (MGD) през първата половина на следващата година, съобщи министерството на енергетиката на страната.

„BSOG е основният притежател на проекта  MGD, първия нов проект за инфраструктура и добив на природен газ в румънския офшор в Черно море, осъществен през последните 30 години в страната. Очакваната дата на завършване на работата и началото на добива на природен газ е първата половина на 2021 г.“, заяви енергийното министерство в публикация във Facebook в понеделник след среща с изпълнителния директор на BSOG Марк Бийком.

BSOG и съдружните партньори Petro Ventures Resources и Gas Plus International обещаха през февруари 2019 г., че ще инвестират 400 милиона долара (361 милиона евро) в проекта MGD.

Два месеца по-късно, през април, дружествата получиха одобрение на плана си за развитие на газовите находища Ana и Doina, които са част от проекта MGD и са одобрени от Националната агенция за минерални ресурси на страната.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




През август BSOG и румънската газопреносна компания Transgaz подписаха споразумение за изграждане на 24,37 км газопровод, който ще подава газ от двете находища в националната преносна система.

Проектът MGD се състои от 5 офшорни сондажа  за добив (1 подводен сондаж  в находището Doina и 4 сондажа в находището Ana), подводна система за добив на газ около Doina, която ще бъде свързана чрез 18 км тръбопровод с нова безпилотна добивна платформа, разположена около находището Ana.

126 километров газопровод ще свързва платформата Ana  с брега и с новата инсталация за пречистване на газ в община Корбу, окръг Констанца, с капацитет от 1 милиард кубически метра годишно, което представлява 10% от потреблението на Румъния.

Black Sea Oil & Gas (BSOG), собственост на Carlyle International Energy Partners и Европейската банка за възстановяване и развитие, е базирана в Румъния независима нефтена и газова компания, насочена към проучване и разработване на конвенционални нефтени и газови ресурси. Настоящото портфолио на компанията се състои от концесия за блок XV Midia Shallow  и блок XIII Pelican в румънската част от Черно море, където е оператор и притежава 65% интерес.

Gas Plus  е четвъртата по големина компания, добиваща природен газ в Италия, която се занимава с проучване, добив, покупка, дистрибуция и продажба на клиенти на дребно. Тя притежава 15% интерес в концесията за блок XV Midia Shallow Block и блок XIII Pelican Block в румънското Черно море. Останалите 20% интерес са собственост на Petro Ventures, частна инвестиционна група.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *