Светът

IES ENERGY BRIEF: Тройните петролни къси продажби от началото на 2020 г.

By CARLOS CAMINADAq Feb, 2020, worldoil.com

(Bloomberg)  – Хедж фондовете се подготвят за още проблеми на петролния пазар, дори след като суровият петрол се възстанови след втора седмица спад, с надеждата заплахата от коронавируса за икономически растеж да намалява.

Залозите срещу сорта Западно-тексаски междинен (WTI)се увеличиха с 11% до най-високото ниво за четири месеца през седмицата, приключила на 18 февруари, показват данните, публикувани в петък. Това поставя късата продажба на петрол на повече от тройно по-високо ниво в началото на годината.

„Всички все още се опитват да разберат какво ще се случи с коронавируса“, каза Марк Вагонер, президент на стоковата  борса Excel Futures. „При нормални обстоятелства те ще купуват, но има опасения, че вирусът може да се разшири.“

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Новини за епидемията, която започна в Китай, най-големият купувач на енергия в света, изпратиха цените на петрола в Ню Йорк  със замах под 50 долара за барел този месец от над 65 долара в началото на януари. Оттогава ръстът на суровия петрол  нарасна до около 53 долара, но опасенията продължават и фючърсите се препъват наново.

Нетната дълга позиция на суровия WTI на мениджърите на пари, или разликата между бичи и мечешки залози, е спаднала с 22% до 95 536 договора, най-ниската от октомври, според данните, публикувани в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ. Залогът в полза на дългите позиции падна с 6,7%.

* https://www.worldoil.com/news/2020/2/21/oil-short-selling-triples-since-the-start-of-2020?id=66983760

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *