АкцентСветът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: «Благодаря, Русия! Благодаря, Путин! »: Италианци свалят флага на ЕС и издигат знамето на Русия

(Дез)информация/Анализи

Руските военни лекари са вече в Италия. Италианците в социалните мрежи критикуват Европейския съюз и изразяват благодарността си към Русия за оказаната помощ.

„Това е много по-добре от 30 хилядите американски войници без маски, които дойдоха за ученията на НАТО Defender Europe 2020. Какво, още ли не сме разбрали от кого трябва да се защитаваме? Благодаря ти, Русия, благодаря ти, Путин”, пише интернет потребителят на име Лучано.

Потребител на име Питер Луис смята, че във връзка с кризата около коронавируса Италия трябва да стане по-независима държава. Той подчерта, че вижда бъдещето на своята страна извън Европейския съюз и НАТО. Той подкрепи посланието си с латинската поговорка „Amicus certus in re incerta cernitur”, което в превод означава „Приятел в нужда се познава”.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Благодаря ви, приятели! Помощ от Русия, но не и от паразитите в ЕС“, коментира Антонио Русо.

Много италианци считат за позор, че властите в тяхната страна подкрепят политиката на санкции на ЕС срещу Русия.

„Това са нашите приятели, а ние отговаряме със санкции, позор!“ — пише потребителят SigGefrico.

В коментарите под поста на посолството на Руската федерация в Италия пишат не само жители на Италия, но и от други страни. Хората благодарят на Москва за помощта в толкова труден момент.

Припомняме, че наскоро говорителят на външното министерство Чжао Лицзян направи изявление, че САЩ са автори на коронавируса SARS-CoV-2. По-специално, подробно описание на подозрително подобен вирус е бил публикувано от американски учени на страниците на списанието Nature Science през 2015 година.

Коментар на АА

Разбира се никого не трябва да изненадва, че Русия смята Италия за следващата цел за излизане от Европейския съюз като се развива темата. И офанзивата по очароване на италианците е на пълен ход.

Проблемът в тази стратегия е първо, че съотношението пропаганда – факти ще се промени рязко в настъпващите дни. Първо, че помощта на страните от ЕС и НАТО е в ход, включително прословутите дислоцирани контингенти за учението на НАТО, което се отмени. Вместо планираните маневри се проведоха учения и бяха разгърнати военно-полеви болници. Но най-големият дефект на пропагандната кампания на Москва е че кризата тепърва ще се разгръща в самата Русия и на този фон всякакви помощи навън ще изглеждат нелепи за руската и международна общественост.

* https://bgr.news-front.info/2020/03/24/blagodarya-rusiya-blagodarya-putin-italianczi-svalyat-flaga-na-es-i-izdigat-znameto-na-rusiya/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *