Светът

IES ENERGY BRIEF: Унгарската MOL съобщи за откритие на нефт и газ в офшора на Норвегия

18 Mar 2020 | Balazs Szladek, spglobal.com

АКЦЕНТИ

  • Находката притежава до 71 милиона boe възобновяеми нефт и газ
  • Планира по-нататъшни сондажи, опции за развитие

Будапеща – Унгарската компания MOL обяви малко откритие на нефт и газ в Норвежко Северно море.

„Мога да потвърдя, че тези анулирания на дейности са свързани с коронавируса. Ние следим внимателно развитието и намаляваме

набора от дейности, за да се съсредоточим върху съхраняването, сигурността. Газовите потоци засега  текат нормално и към момента вирусът не оказва влияние върху потоците.“  Това каза мениджърът на комуникациите в Gassco Лисбет Калевик.

При  актуализацията на прозрачността на пазара /наличие на подходяща пазарна информация за участниците на пазара. Това включва цени, време, производство и запаси. Прозрачността увеличава ефективността на пазарите, намалява асиметрията на информацията и подкрепя създаването на политики, основани на доказателства/ в края на седмицата  Gassco заяви, че първоначално планираните дейности, които трябва да бъдат извършени на изходните терминали Emden, Dornum и полетата Skarv, Karsto, Asgard, Kristin са прекратени. Очаква се работата по поддръжката да бъде отложена, въпреки че все още е рано да се знае датата.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Засега нямаме дата за нови работи по поддръжката“, каза Калевик.

Работите в Emden се очаква да продължат от 1 април до 13 юни при годишна поддръжка, която се очаква да се намали добива с 9,5 милиона куб. м/ ден. Две други серии от планирана поддръжка също са насочени към края на този период, като всеки ще съкрати добави с 21,5 милиона куб.м/ ден.

Годишните работи на изходния терминал Dornum са планирани да съкратят 41 милиона куб. м/ ден от NCS /Норвежкия континентален шелфдо 24-25 април.

Работите в газовите находища на Skarv, планирани за 24 април – 14 май, са отменени с променена наличност, първоначално се очаква да се намали 10,5 милиона куб. м/ д от NCS при годишна поддръжка.

По подобен начин се очаква планираната поддръжка  на газовото находище Karsto, да доведе до намаляване на потоците му със 75,6 милиона куб. ч/ д от 24 април до 13 май и с 86,6 милиона куб. м/ ден от 24 до 25 април.

Две нови работи по поддръжка, обаче, са планирани в петък в находището в Karsto, едната съкрати 9,6 милиона куб. м/ д газ от 30 март до 1 април, а другата с намали с 5,6 милиона куб. м/ д от 1 април до 13 юни.

Добивът в полето Asgard  трябваше да бъде намалено с 27 милиона куб. м / д от 24 април до 17 май и с 3 милиона куб. м / д от 17 май до 1 юни.  Докато полето Kristin имаше годишна поддръжка, която трябваше да продължи от 24 април до 17 май, и което трябваше да намали добива си с 16 милиона куб.м/ ден.

В същото време  има колебания около голямото поле в  NCS, Oseberg , където се отбеляза, че годишните работи, започващи от края на миналата седмица за три дни, ще бъдат съкратени, като ограниченията ще променят оценките за наличности с 4 милиона куб. м/ ден, в сравнение с очакваното преди това въздействие от 10 милиона куб. м/ д.

Агрегираните изходящи потоци на газ от норвежката офшорна мрежа са преминали като  нормални 338 милиона куб. м/ ден в края на седмицата към Обединеното кралство и към  континента.

* https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/natural-gas/031820-hungarys-mol-makes-oil-gas-discovery-offshore-norway

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *