Светът

24chasa.bg: Откривателят на ХИВ: Коронавирусът е бил създаден в лаборатория

(Дез)информация/Анализи

Френският вирусолог професор Люк Монтание изказа днес предположение, че новият коронавирус, предизвикващ болестта COVID-19, е бил разработен в лабораторни условия, предаде ТАСС. В интервю за френския новинарски телевизионен канал „Си нюз“ Монтание, носител на Нобелова награда през 2008 г. за откриването на вируса ХИВ, каза, че, за да стигне до тези изводи, се е опирал на изучаване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез, предава БТА.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Според проф. Монтание, математикът е изследвал вируса до най-малки подробности. Той смята, че вирусът SARS-CoV-2 „съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква СПИН“. Монтание каза още, че група индийски учени са се опитали да публикуват изследване от аналогичен тип, но са били подложени на огромен натиск. Стигнахме до извода, че с този вирус са правени манипулации, каза Монтание. Той е на мнение, че вирусът не е с естествен произход, а е работа на молекулярни биолози. Монтание заяви, че вирусът е бил създаден в лаборатория в китайския град Ухан. Той изказа предположение, че там са правени опити да бъде създадена ваксина срещу СПИН Във връзка с тези твърдения представител на Елисейския дворец съобщи днес за Ройтерс, че съобщенията на медии в САЩ за съществуването на някаква връзка между появата на новия коронавирус и дейността на китайска научно-изследователска лаборатория в Ухан са неоснователни, тъй като до момента няма никакви фактически данни, потвърждаващи тази информация.

* https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8472347

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *