Светът

Tsargrad.tv: Политологът Баширов обяви уникална политическа ситуация в Русия

(Дез)информация/Анализи

Политическият анализатор Марат Баширов в своя Telegram-канал говори за необичайната политическа ситуация, която се развива в Русия поради пандемията. Според експерта заради COVID управляващите се оказаха „най-нещастните“. Те са тези, които са отговорни за епидемиологичната ситуация в региона и се опитват да запазят икономиката на субектите на повърхността.

„Това е уникална ситуация: за първи път регионалните власти се оценяват не за текущото изпълнение на обикновеното държавно управление или изпълнението на национални проекти, а за управление на региона в извънредна, нестандартна ситуация, близо до хуманитарна катастрофа и дори с елементи на биологична атака“ – написа Баширов.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Политологът каза, че губернаторите се опитват да защитят населението и да постигнат минимални равнища на смъртност и максимално благоприятна епидемиологична ситуация, и в същото време поддържат икономиката на региона на повърхността.

Коментар на АА

Действително една от големите дилеми на управлението на коронавирусната криза в Русия е отсъствието на федерален пандемичен орган, който да управлява кризата в цяла Русия, да насочва ресурси и провежда единна политика. Единствено президента Путин реализира върховна координация, но в повечето случаи той делегира права на регионалните ръководители, които обаче нямат ресурси.

Поради това и драмите в районите са най-значителни като проява и последствия. Путин може да сменя на воля губернатори и регионални лидери, но това не променя тенденцията за набъбващо недоволство, защото нито здравните власти в републиките, краища, области и окръзи, могат да се справят със здравните последици, нито пък могат да съхранят икономиката и работните места, без съдействие от Москва.

* https://tsargrad.tv/news/politolog-bashirov-zajavil-ob-unikalnoj-politicheskoj-situacii-v-rossii_251233

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *