Светът

Argumenti.ru: Вече очакват руските туристи по световните курорти, но те няма да се появят

(Дез)информация/Анализи

Миналата седмица Мария Захарова, Валентина Матвиенко и Валери Рязански споделиха своите очаквания за туризма на бъдещето. След това ни стана напълно ясно, че въпросът в статията от преди почти месец („АН“ № 14) „Напред, зад желязната завеса?“ вече може да се премахне. Държавата спи и вижда ренесанса на Back intheUSSR и на визите за чужбина.

Те се опитват да ни убедят, че няма „трагедия“ в ограничаването на конституционното ни право „свободно да пътуваме извън Руската федерация“ и когато останалият свят ще отиде на плажовете на Тунис в средата на май, ние ще трябва да продължим да увеличаваме „нивото на лична отговорност“ със „ самоизолация. „

Междувременно Черна гора вече отвори морската граница за яхти. Гърците ще могат да приемат руски туристи към края на юни. А България и Турция – от 1 юли. Между другото, слуховете за премахването на турското „all inclusive“ останаха слухове. В Гърция и Турция ще има всичко, с изключение на нашето присъствие.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Защо на туристите не им се връщат парите, за пропадналите турове и полети и защо Федералната агенция по туризъм се противопоставя на въвеждането на системата „Електронен пакет“, която може да проследи 90 милиарда рубли на руски туристи, висящи, прочетете в статията „Чакахме лято – дойде зимата“.

Коментар на АА

Този материал е важен с две неща. Първо, че да се очаква, че руските власти ще насърчават туризма е химера. Напротив, туризмът е свързан с износ на валута, а тя е силно дефицитна. Това кара правителството да обмисля всякакви ходове да обезсърчи изходящия туризъм. Коронакризата е удобен повод и макар, че би трябвало както и в други страни към края на месец май мерките да се разхлабят и в Русия, правителството съвършено съзнателно може да разтегли във времето процеса, така че на практика руските туристи да не могат да се възползват от почивки извън страната. Дори и по-малкия брой, който ще може тази година да си позволи средствата за да почива изобщо, още по-малко навън.

От горното средства, че всички приказки за руски туристи и за премахване на визите, са несъотносими към реалните проблеми и прогнози. Следователно България следва да се ориентира към други пазари.Колкото по-рано толкова по-добре

* https://argumenti.ru/tourism/2020/05/664607

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *