АкцентСветът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: Bloomberg: Пробив! Русия утвърди първото в света лекарство срещу Covid-19 — «Авифавир»

(Дез)информация/Анализи

Bloomberg съобщава, че в Русия е издадено временно удостоверение за регистрация на първото в страната лекарство срещу covid-19. Учените настояват да се действа внимателно и да се извърши щателна проверка. В Русия обаче вече наричат лекарството истински пробив.

Лекарството е създадено на базата на японското антивирусно лекарство «Авиган».

Руският инвестиционен фонд провежда изпитанията на лекарството съвместно с компанията «ХимРар».

Това е лекарство, което нарушава механизмите за възпроизвеждане на коронавируса и е доказано, че е ефективно при клиничните изпитания.

Международната изследователска организация, участваща в проучването на това лекарство, призова за повишено внимание, присъединявайки се към учените от цял ​​свят, които се опитват да не бързат с изводите за ефективността на новото лекарство, докато не бъдат тествани щателно.

Ръководителят на руския инвестиционен фонд обаче заяви, че това може да се превърне в истински пробив.

«Авифавир» е не само първото антивирусно лекарство, регистрирано срещу коронавируса в Русия, но и може би най-обещаващото лекарство против covid-19 в света», заяви Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции в събота вечерта.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




«Лекарството бе разработено и тествано по време на клинични изпитания в Русия за рекордно кратко време, което му позволи да стане първото в света регистрирано лекарство на базата на «Фавипиравир», допълни той.

«Авифавир» е създаден на базата на лекарството на корпорация «Фуджифилм» «Авиган». «Авиган», според резултатите от проучванията, проведени в Китай през март чрез произволно вземане на проби, показа, че прочиства организма от вируса по-бързо, отколкото при употребата на лекарствата срещу ХИВ.

Според изследователския център на университета «Джон Хопкинс», Русия е на трето място в света по броя заразени с covid-19. В неделя броят на заразените там надхвърли 405 000.

Въпреки това смъртността в Русия е доста ниска и възлиза на 4 693 смъртни случая, което е много малко за такава голяма страна.

Коментар на АА

Когато нуждата от спешна пропаганда те кара да прескачаш елементарни норми на журналистическо приличие.

Първо, няма пробив „в света“, лекарството е японско, оригиналът се нарича Avigan и намерено отдавна. Това което е в Русия е местен вариант, получен с помощта на японския производител.

Второ, върви обичайна процедура, но в скъсен режим, на изпитание на вече утвърдено някъде другаде лекарство, а не целия цикъл на изпитания за едно новооткрито лекарство, което отнема години.

Факт е, че това лекарство е първото лекарство за Ковид-19 вирус, което ще бъде одобрено за ползване в Русия, въпреки че са прилагани досега и други терапии.

Премодулирането в пропагандата се дължи на острата нужда от добри вести в епицентъра на новини за нови рекорди заразени и починали.

https://bgr.news-front.info/2020/06/02/bloomberg-probiv-rusiya-utvrdi-prvoto-v-sveta-lekarstvo-sreshhu-covid-19-avifavir/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *