АкцентСветът

Rueconomics.ru: Русия влезе в четирите страни с най-достъпен газ за населението

(Дез)информация/Анализи

Русия е на трето място сред страните с най-достъпен газ. Рейтингът се оглави от Казахстан, чиито жители могат да закупят 8,8 хиляди кубически метра газ с месечната си заплата.
Второ място бе дадено на Люксембург. Цената на газа в тази страна трудно може да се нарече ниска, но средната заплата на жителите й им позволява да закупят значително количество синьо гориво. Жителите на Русия могат да закупят 6,5 хиляди кубически метра газ със заплатата си, съобщава РИА Новости.

Последното място в списъка заема Молдова, чиито жители не могат да се похвалят с високи приходи. Също така сред аутсайдерите са България и Сърбия.

Газът е най-скъп в Швеция, където един кубичен метър ще струва 95,6 руски рубли. В Казахстан и Русия тази цифра съответно е 3,2 рубли и 6,3 рубли.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

От време на време от Русия поставят на място самохвалците у нас.  Тъкмо днес в деня, в който у нас се тупат в гърдите че ще връщат едни много милиони на гражданите.

Обяснява, че докато Русия е в четворката в Европа по най-достъпен газ, ние със Сърбия сме на дъното.

Отделен е въпросът, че като тръгнат едни пари „от горе“ накрая до компаниите ще стигнат едни хиляди, а до потребителите едни лева. И ще гледате къщи за по милион и скъпи коли на служители в държавни компании.

Газпром надвзеха милиард, защо да не върнат сто милиона? И така да дадат възможност на „своите“ хора да натрупат малко популистки точки и политически капитал.

Истината е, че ни връщат едни малки пари, докато пак ни вземат големите пари.

Доказателството е в горния текст от главна информационна платформа на Кремъл РИА „Новости“ – България и Сърбия са най-малко достъпен газ в Европейския съюз.

Ето и математиката – тази година ще купим от Газпром 2,6 милиарда кубически метра газ. В момента разликата между борсовата цена в Турция/TTF и цената която плащаме е приблизително два пъти по-скъп газ за нас /6 срещу 11 Евро/МВтч/, което в старата схема на отчитане долари за хиляди кубически метра прави 138 милиона долара в повече ще платим само тази година. Е защо да не ни върнат едни 100 милиона долара обратно, избори идват, до помогне на нашите хора.

Още веднъж, в деня на конграчулейшънса, на Борисов му обясниха от Москва, че заедно с колегата Вучич са първенци в осигуряването на подкрепа за Газпром и Русия.

Факти, господа. Факти.

https://rueconomics.ru/446182-rossiya-voshla-v-chetverku-stran-s-samym-dostupnym-dlya-naseleniya-gazom

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *