Регионът

IES ENERGY BRIEF: Гърция събра списък с шест инвеститори за продажбата на газоразпределителната си мрежа

JUNE 2, 2020 , reuters.com

АТИНА (Ройтерс) – Гърция изготви списък с шестима инвеститори за продажбата на контролираната от държавата газоразпределителна мрежа DEPA Infrastructure, съобщи агенцията за приватизация на страната.

Инвеститорите, избрани да направят обвързващи оферти в следващата фаза на продажбата, са: консорциум от SINO-CEE Fund и базиран в Китай инвестиционен холдинг Shanghai Dazhong Public Utilities; EP Investment Advisors; First State Investments; Italgas SpA; Investment firm KKR and asset manager Macquarie.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Гърция и най-голямата й петролна рафинирия Hellenic Petroleum съвместно продават 100% дял в бизнеса, за да помогнат за отварянето на газовия сектор, част от Споразумението между страната и нейните кредитори, във връзка със спасителния план през 2018 г.

 „Ние сме оптимисти, че приватизацията на инфраструктурата на DEPA ще приключи успешно през четвъртото тримесечие на годината“, заяви в изявление заместник-министърът на енергетиката Герасимос Томас.

https://www.reuters.com/article/greece-privatisation-depa/update-1-greece-shortlists-six-investors-in-gas-distribution-network-sale-idUSL8N2DF4QW

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *