АкцентСветът

Eadaily.com: Рекорден срив в износа за Германия: надежда няма

(Дез)информация/Анализи

Германия регистрира най-големия срив в износа от 1950 г. – за всички времена на статистически наблюдения във външната търговия на страната. През април износът от Германия e намалял за година с повече от 31 процента до 75,7 милиарда евро.

Както съобщава Федералната статистическа служба във вторник, 9 юни, в сравнение с март 2020 г. износът се е сринал с 24 процента. Вносният сектор също отбелязва рекорден спад след световната финансова криза от 2009 г. – минус 16,5% в сравнение с март. Обемът на вноса в Германия намалява трети месец подред.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




„В момента няма надежда за повратна точка: индустриалните поръчки от чужбина паднаха с 28,1 процента през април поради рецесия на най-важните пазари за продажби в Германия, като САЩ“, отбелязва Deutsche Welle.

Трябва да се отбележи, че значително намаляване на износа от Германия на фона на коронавирусната пандемия също беше улеснено от затварянето на границите на европейския пазар, ограниченията в сферата на търговията и движението по света, както и от мащабните прекъсвания във въздушния и морския транспорт.

Коментар на АА

Когато търсите причина защо Германия „внезапно“ се съгласи с общия план и фонд от 750 милиарда евро за възстановяване на европейската икономика от КОВИД-19. И правилно в Берлин са преценили своя интерес.

Интересното е, че у нас НСИ дава спад за месец март в износа само с 8 процента, което вероятно ще бъде над 25 процента за месец април.

https://eadaily.com/ru/news/2020/06/09/rekordnyy-obval-eksporta-v-frg-nadezhd-net

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *