АкцентСветът

Tsargrad.tv: „Путин ще бъде отстранен от властта“: Кравчук даде два варианта за отстраняването на президента на Русия

(Дез)информация/Анализи

Първият президент на Украйна Леонид Кравчук обяви, че руският лидер Владимир Путин „със сигурност ще бъде отстранен от властта“ и даде два варианта за напускането си като държавен глава.

Първият президент на Украйна Леонид Кравчук направи провокативната си прогноза за отстраняването на руския президент Владимир Путин от поста държавен глава в блиц интервю за украинското издание OBOZREVATEL. Тази медия е известна с активната си русофобска позиция.

По време на разговора стана дума за руския лидер. Кравчук беше попитан дали вярва, че ситуацията с коронавируса в Русия, както и настоящата ситуация с изграждането на газопровода „Северен поток-2“, могат да доведат до отстраняване на Путин от властта.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




„Ако тази ситуация продължи в Русия, Путин със сигурност ще бъде отстранен от властта“, изрази мнението си първият президент на Украйна.

В същото време той даде два варианта за оставката на настоящия руски лидер от поста държавен глава: „Или сам ще си тръгне, или няма да бъде преизбран“.

Въпреки това той веднага се подсигури: „Но не мисля, че ще стане скоро“.

Политикът отбеляза също, че основното за руския гражданин, „както преди, така и сега „само да чувстваме страната си близка, и няма да имаме други грижи“. “Според Кравчук„ това ще работи за Путин “.

Коментар на АА

Със сигурност коментарите на бившия украински президент са преднамерени, особено в частта, свалянето на Путин от власт, ако не може да бъде реализиран проекта Северен поток -2. Това просто не е вярно, нито защото този проект не е най-голямата капиталова авантюра на Газпром – Силата на Сибир е по-голяма катастрофа и второ, защото контролът на Путин върху Газпром и изобщо върху службите и нефтогазовия сектор е тотален.

Все някога Путин ще си тръгне и е напълно възможно събития от типа черен лебед да настъпи, особено след референдума за обнуляване на мандатите му. Русия, както казваше Бисмарк, не е нито толкова силна, нито толкова слаба, колкото изглежда. Това в пълна степен касае и нейния лидер.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *