Регионът

Ntv.ru: Руските и сръбските външни министри обявиха нарастваща активност на САЩ и ЕС на Балканите

(Дез)информация/Анализи

Активността на САЩ и Европейския съюз нараства на Балканския полуостров. Това заявиха външните министри на Русия и Сърбия. Тяхната съвместна статия беше публикувана от „Российская газета“.

Дипломатите припомниха, че са минали повече от 20 години от нападението на Западните съюзници срещу Югославия и през цялото това време в самопровъзгласената република Косово  цари политически хаос и хората на власт са свързани с терористи в Близкия изток и престъпни групировки в Европа.

Според министрите западните политици използват въпроса за независимостта на Косово като лост за натиск върху Белград и всъщност принуждават Сърбия да изостави част от своята територия в замяна на членство в Европейския съюз.

Авторите на статията подчертават, че Белград и Прищина трябва да разрешат конфликта самостоятелно без външна намеса.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Съвместната статия на външните министри в, обърнете внимание, „Российская газета“ е очевидна демонстрация от страна на Русия, в навечерието на преговорите във Вашингтон между лидерите на Сърбия и Косово под егидата на президента Тръмп, на влияние върху една от страната в преговорите, и от страна на Белград, че не е готов на „всякакви“ отстъпки.

https://www.ntv.ru/novosti/2357501/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *