Светът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: Der Standard: EС удължи санкциите, но Русия мигом може да го постави на колене

(Дез)информация/Анализи

ЕС удължи санкциите, наложени срещу Русия за Крим, с още една година. Някои читатели на Der Standard харесват тази новина, но повечето са възмутени: „поредната грешка на ЕС“, „безумие“, „американците се смеят до припадък, наблюдавайки васалите в ЕС как стъпват на гърлото на собствените си интереси“.

Видео/Лаваров: «Ние не ви молим да свалите санкциите»

Превод от Der Standard (Австрия):

ЕС удължи с още 12 месеца санкциите, наложени срещу Русия след присъединяването на Крим. В четвъртък, 18 юни, Съветът на ЕС обяви, че санкциите ще бъдат в сила поне до 23 юни 2021 г., съобщава Der Standard.

Според Брюксел «ЕС все още не признава незаконната анексия на Крим и я осъжда като нарушение на международното право».

Държавните глави и правителствата на ЕС ще обсъдят разширяването на икономическите санкции срещу Русия по време на видеоконференция в петък, 19 юни.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментари на читатели:

Tiefgang

Кримчани излязоха от състава на Украйна по примера на Косово. Но Крим направи това по чисто демократичен начин. Но санкциите са антидемократични и антиевропейски.

Flash Gordon

Още една грешка на ЕС.

Henio

Всичко, което САЩ правят във външната си политика през последните години, това са санкции. Срещу Русия заради Крим и Северен поток 2 Срещу Иран заради нарушения от самите САЩ договор. Срещу Китай заради Huawei. Срещу Венецуела поради отказа да сменят режима

coolio123

Израел анексира територии от много години, а САЩ са най-крупната екстремистка държава в света.

Aristokritos

Продължават безумието. Колко типично за откъснатия от реалността ЕС. Трябва да се сложи край на тези разрушителни мерки срещу икономиката, които засегнаха не само Русия, но и жителите на ЕС.

Joerg A.

Американците се смеят до припадък, гледайки как васалите от ЕС стъпват на гърлото на собствените си интереси.

schauaufmich

Дори лекото намаляване на енергийните доставки от Русия моментално ще постави ЕС на колене…

Коментар на АА

Тъй като няма достатъчно съдържание, което да бъде подходящо за републикация в руските медии, като доказателство за тезата, че анексията на Кремъл се ползва с широка подкрепа на Запад, в последно време класика в руската пропаганда е препечатването на анонимни коментари под статии в западни медии. За тях няма никаква гаранция че не са регистрирани руски тролове. Така се получава затворен цикъл на самодостатъчно развитие на пропагандните кампании.

Иначе голямата и неприятна новина е, че ЕС санкциите са удължени с цяла година, което е знак за тотален провал на руската дипломация.

https://bgr.news-front.info/2020/06/22/der-standard-es-udlzhi-sankcziite-no-rusiya-migom-mozhe-da-go-postavi-na-kolene/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *