България

Rg.ru: В България започнаха събитията по повод отбелязването на Деня на паметта и скръбта

(Дез)информация/Анализи

В България започнаха тържествените мероприятия по случай годишнината от началото на Втората световна война.

За поредна година на 22 юни – Денят на възпоменанието и скръбта – представители на местната социалистическа партия и обществени организации точно в 4 сутринта поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия в центъра на София. В подножието на паметника с карамфили и свещи те изложиха думата „помним“ в знак на солидарност с жертвите на съветските граждани преди 79 години, които бяха нападнати от нацистка Германия.

Във възпоменателната акция участваха и посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, служители на Руския културно-информационен център и Търговското представителство. Програмата включва посещение на ръководителя на дипломатическата мисия в Пловдив и полагане на венец пред паметника на съветския войник-освободител Альоша.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Някои русофобски настроени български лидери многократно са предлагали идеята за демонтиране на двата паметника, предназначени да почетат подвига на Червената армия. Всичките им усилия обаче бяха неуспешни – въпреки настоящата политическа ситуация, по-голямата част от населението на републиката не е готова да забрави за приноса на СССР в победата над нацизма.

Коментар на АА

От публикуваните снимки става ясно, че заглавието би трябвало да бъде „Посланик Макаров и сътрудници на посолството поднасят цветя по случай Дена на паметта и скръбта“, защото е ясно че броят на участниците съвпада с броя на персонала на руското посолство.

Дори и членовете на социалистическата партия оредяват.

https://rg.ru/2020/06/22/v-bolgarii-nachalis-meropriiatiia-po-sluchaiu-dnia-pamiati-i-skorbi.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *