АкцентБългария

Алтернативи & Анализи: Пеевски и Доган са решени на всичко за да реализират държавно-олигархичен модел у нас

Рязкото ускоряване на делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев и готвената присъда на 28 юни е знак за последния щурм по плана Решетников, реализиран през Доган и Пеевски. Стратегическият замисъл на Москва не е България да излезе от НАТО, това е прекалено амбициозна задача, дори и за Путин. Целта е това членството и най-вече ресурсът, който той дава за независима политика спрямо Русия, да се подмени и обезсили. Тъй като Русия не може да бъде Съветски съюз, новият модел на влияе през държавно олигархичен модел, трябва да се самофинансира, включително с пари от Запад или от българския бюджет или потребители. Примерно през по-високи цени на горива и газ, и изкуствено съхраняване на пазарните дялове на контролирани от Русия компании или осигуряване на разпределителни позиции във властта на близки до модела политици и олигарси.

Още през февруари 2016 година Путин предаде през своя пратеник Решетников до Доган и Борисов основното послание – трябва да се неутрализират и извадят от уравнението всички, които могат да бъдат заплаха – както бизнесмени, които са интегрирани в глобалната икономика и поради това, могат да финансират медии и партии, тоест да конкурират държавно-олигархичния капитализъм, така и политици и общественици, които привързват България към западните ценности и търсят равноправие и независимост спрямо руските интереси.

Прокуратурата е сърцевина на този план. Спецсъда и спецпрокуратурата още повече. Контролираният Парламент също.

Атакуваха Симеон Дянков, който е възможно най-неконфликтния играч, вкаран в българската политика от Кристалина Георгиева. Но и тя има грях че се е „продала“ на американците. Така след това атакуваха и Дани Митов и Николай Ненчев.

Борисов има лична вина за Пеевски и новия модел, не само защото лично го е договарял, като условие за остане на власт, но и защото прогони прозападните люде в ГЕРБ от властта.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Дълго години този план се реализираше системно и неуморно от Цацаров след срещата му с Чайка, но апотеозът му е днес при Гешев. Нему е отродена ролята на крайцера „Аврора“, да даде и реализира щурма към тоталното овладяване на ГЕРБ и БСП.

Следете развитията в пристанището на Доган във Варна. Там ще излязат такива таласъми на корупция и руско влияние, при това директно заплашващи националната сигурност, че ще се чудим дали някога изобщо сме влизали в НАТО. И в момента в който стане напечено, веднага ще скочат да купят нови 8 самолета или да сключат някаква „стратегическа“ сделка.

Голямата картина е предстоящото отслабване на ГЕРБ на фона на властовите местастази на Пеевски. В същност възприятията за него като бизнесмен са нелепи, тъй като досега не е направил печеливш бизнес от нулата, да не говорим да го изнесе в чужбина или да партнира със западни компании. Но държавно-олигархичния модел отрежда на ДПС и Доган да играят проатлантическата сила, с което да узаконят претенцията на Пеевски да стане или назначи личен премиер, точно по начина, по който е назначил сега няколко министри, магистрати, депутати и т.н. В тази схема Борисов е просто фигурант, някакъв „мачо“ с комплекси за величие. Цар без власт..

Този план беше на път да проработи – защото някой конкретни западни политици и дипломати се хванаха на капана Ф-16, че по него трябва да мерят интереса си, съответно отношението си към тандема Борисов – Пеевски. Дори имаха илюзиите, че в този брак Борисов може да се еманципира и да бъда „добрия“.

Не за пръв път се сключват подобни стратегически сделки. Така навремето Луканов, след форсирания от него мораториум, който бе платен с масовото обедняване на българските граждани, постави Запада пред морална дилема да спасява потъвщата България. Така бе сключена и сделката – Западът да легитимира с мълчание или пасивност наследствените права на номеклатурата над властта у нас срещу сделка с МВФ и Световната банка и съгласие същата номенклатура да ни интегрира в западните структури.

Днес Доган и съюзника Борисов се стремят да договорят подобна сделка с Тръмп – ще купуваме Ф-16 и още оръжия, но срещу това трябва да ни оставят държавно-олигархичния модел, ДПС и Пеевски ще бъдат атлантици, Гешев ще се разправи през спецсъда със западните политици и бизнесмени, ЕС ще праща пари и всички други ще бъдат маргинали.

Ще оставят Борисов да ходи с пищов и да се прави на шериф на държавата.

Илиян Василев

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

2 thoughts on “Алтернативи & Анализи: Пеевски и Доган са решени на всичко за да реализират държавно-олигархичен модел у нас

  • АННА

    „Ди Велт“ за България: Последният да загаси лампите! Всички бягат…….. юни 24, 2020

    Бъдещето на България изглежда така: едно застаряващо население без медицински лица и болногледачи, които отдавна са емигрирали в по-богати държави. Така “Ди Велт“ описва прогнозите за бъдещето на България в статията, озаглавена “Последният да загаси лампата“. Изданието се позовава на прогнозите на ООН, според които населението на шест държави в ЕС – трите балтийски републики (Литва, Латвия, Естония), Румъния, България и Хърватия, ще се срине наполовина до 2080 година в сравнение с 1990 година. Шестте държави са заплашени от изчезване, пишат от “Ди Велт“ и допълват, че те са изгубили 20% от населението си от промените насам.
    Според прогнозите, през 2080 година България ще има население от едва 4,8 милиона души. Това са почти половината от близо 9-те милиона, населявали страната през 1990 година, пише „Дойче Веле„.

    Отговор
  • …защото някоИ западни политици…, а не „…някой западни политици…“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *