АкцентСветът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: «Отношението на Тръмп към Путин си остава загадка»

(Дез)информация/Анализи

Бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън в книгата си „Стаята, където това се случи: Мемоари от Белия дом“ заяви, че личното отношение на американския президент Доналд Тръмп с руския лидер Владимир Путин е загадка.

„Що се отнася до оценките към самия Путин, той (Тръмп, бел.ред.) нито веднъж не е изразявал мнение, поне пред мен. Никога не съм питал какво мисли Тръмп, вероятно се страхувах от това, което може би щях да чуя. Личното му отношение към руския лидер си остава загадка”, цитира РИА Новости думите на Болтън.

По-рано Болтън заяви, че се е страхувал да остави Тръмп лице в лице с Путин на срещата в Хелзинки през юли 2018 г.

„Не знаех какво ще говори“, отговори Болтън в интервю за ABC News на въпроса защо се е страхувал да остави Тръмп лице в лице с Путин.

Болтън определи Путин като умен и силен лидер, който познава събеседника си.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Болтън е «нарушил закона», като е публикувал мемоари, които съдържат «секретна информация в огромни количества».

От Белият дом също обявиха, че възнамеряват да лишат Джон Болтън от печалбата от продажбата на мемоарите.

Припомняме:

«Умният и твърд» Владимир Путин не вижда Доналд Тръмп като сериозен противник и се стреми да го манипулира насаме, казва бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън в ексклузивно интервю за ABC News. Болтън също така твърди, че Тръмп „е молил“ китайския си колега Си Дзинпин да помогне при преизбирането му.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Превод:

Обвиненията са сензационни. Джон Болтън беше до президента, когато бяха взети някои от най-важните решения за националната сигурност на страната ни. Сега той нарича Тръмп „разхвърлян“, „ирационален“, „глупав“ и „поразително невеж“. Според него Тръмп смята Финландия за част от Русия, не е бил наясно, че Великобритания е ядрена сила и не винаги е казвал истината.

Джон Болтън: Тръмп лъже не за първи път. Мисля, че Путин счита, че може да свири на него като на цигулка. Мисля, че Путин е умен и твърд, считам, че вижда, че в случая няма сериозен противник пред себе си. Не мисля, че Доналд Тръмп му внушава безпокойство.

Когато от една страна си имате работа с човек като Путин, който е посветил целия си живот на разбирането за стратегическото положение на Русия в света, а от друга страна, Доналд Тръмп, който не се интересува да чете за такива неща, да научи за тях, то очевидно Америка е в много трудно ситуация.

Болтън цитира един пример, в които Тръмп е молил президента на Китай Си Дзинпин да закупи соя и пшеница, тъй като това щяло му помогне да привлече подкрепата на фермерите.

Цитат на Тръмп: «умолявах Си, за да си гарантирам победата».

Коментар на АА

Мемоарите на Джон Болтън вече предизвикват трус.

Днес е деня на пускането им в продажба и това повиши рязко вниманието към тях. Споделените оценки от съветника за национална сигурност за неговия президент не са много типично и често срещано явление. Разкриването на информация от съветник за президент още преди да е изтекъл мандата неизбежно покрива територии на националната сигурност, защото всичко което касае особености от характера на президента Тръмп, в контекста на кухнята на неговата политика и разговори с чужди лидери, е секретно и е първа задача на всички разузнавателни служби.

Джон Болтън сега им го дава смляно.

Също така е вън от съмнение, че мемоарите целят да нанесат максимални щети на президента. Излизат точно в момент, в който Тръмп се опитва да си върне инициативата, да компенсира изоставането си и провежда срещите с избирателите, които изиграха в миналото значителна роля за избирането му.

https://bgr.news-front.info/2020/06/23/otnoshenieto-na-trmp-km-putin-si-ostava-zagadka/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *