Светът

Ria.ru: На Червения площад започна военния парад в чест на 75-годишнината от Победата

(Дез)информация/Анализи

Главният военен парад в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война започна в 10:00 часа на Червения площад в Москва.

Домакин на парадът е руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който излезна на площада от портите на Спаската кула на Московския Кремъл в кабриолет „Аурус“. Той беше посрещнат в същия такъв автомобил от командирът на парада  – главнокомандващият на Сухопътните войски армейски генерал Олег Салюков. След докладването на командира до министъра за готовността на войските и двамата командири започнаха съвместно обиколяне на сградата пеша.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




В парада на Червения площад участваха повече от 14 хиляди военнослужещи, 234 единици историческа и съвременна сухопътна военна техника и 75 самолета.

В парада участваха и военни от 13 чужди държави: Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Тази година лидерите на Беларус, Узбекистан, Босна и Херцеговина (присъствал е лидерът на Република Сръбска – б.пр.), Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Сърбия, Южна Осетия и Абхазия дойдоха на парада на победата в Москва. Присъстваха и председателят на изпълнителния комитет на ОНД Сергей Лебедев, ръководителят на ЕЕУ Михаил Мясникович и генералният секретар на ОДКБ Станислав Зас.

https://ria.ru/20200624/1573405186.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *