АкцентРегионът

Vz.ru: Вучич разкри подробностите за срещата с Путин

(Дез)информация/Анализи

Сръбският президент Александър Вучич в Москва обсъди с руския президент Владимир Путин ситуацията в Косово и Метохия и ситуацията на Балканите.

„За мен беше много важно да чуя позициите и анализа на президента Путин, имахме сърдечна и любезна среща. Разговаряхме по всички ключови въпроси, ситуацията в Косово и Метохия, региона, ситуацията в света и икономическото сътрудничество. Благодаря на президента за топлото гостоприемство ”, написа в Twitter сръбския лидер.

Припомнете си, че Вучич пристигна в Русия за тържествата в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. Той се срещна с Путин и му отправи покана да посети Сърбия до края на годината.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Вучич основно търси да усили позицията си преди преговорите с Тачи във Вашингтон на 27 юни под егидата на президента Тръмп.

Шансовете за пробив не са големи, но Русия има интерес да има някаква видимост на напредък и да не излезе, че срещата в Белия дом е провал, особено ако американския президент потърси разрешение преди изборите за президент през есента.

Вучич често дава публичност на контактите си с Путин за да внуши, че разполага с по-голям геополитически ресурс отколкото му позволява страната.

https://vz.ru/news/2020/6/23/1046664.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *