Регионът

IES ENERGY BRIEF: ADX Energy идентифицира нови перспективи за газ в Румъния

ADX Energy, със седалище Австралия, продължава да развива към етап на добив своето лицензирано находище Mica-1 в Румъния с оперативен екип, който ще бъде мобилизиран на място през следващите дни. Екипът ще започне асидизацията /подкисляването/ на мястото, за да подпомогне стимулирането на добива на газ и след това ще оцени потенциалните газови потоци от отвора, като продължи към етапа на добива.

Газовото находище Mica-1 или IMIC-1 на ADX е разположено в рамките на проекта Parta, собственост и експлоатация на Danube Petroleum Ltd, който от своя страна 49% е собственост на ADX.

Лицензът за проучване на Parta в Западна Румъния обхваща повече от 1000 квадратни километра в Западна Румъния, на 430 км северозападно от столицата Букурещ до сръбската граница. Лицензът е в съседство с регионалния център на Тимишоара и съдържа редица седиментни единици, които са признати резервоари за търговски количества газ, нефт и въглеводороден кондензат.

Пълния текст е достъпен за абонати

Уважаеми госпожи и господа,
предлагаме на вашето внимание последните броеве на нашия специализиран нюзлетър IES Energy Brief . Той се разпространява  като издание с абонамент – пълен текст на преведените статии и анализи. За повече информация analysesenergybrief@gmail.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *