АкцентСветът

Американци, британци изобщо западни граждани масово искат убежище в Русия – поредният пропаганден залп на Кремъл

В поредица от публикации в централните руски медии, последната от които е от Московски комсомолец се развива тезата, че между западните консервативно настроени граждани и режима на Путин има ценностен синхрон, поради което е факт, че все повече американци и британци искат убежище в Русия. 

Това че има части от американския и британски електорат, които симпатизират на Путин не е новина, още по-малко тайна, особено сред протръмпистките кръгове. По времето на предишния американски президент, публикации в консервативния сайт „Брайтбарт“, възхваляваха „ценностите“ на президента Путин, с твърдения че над 40 процента от привържениците на Републиканската партия се обявяват против санкциите срещу Русия, за разбирателство с Кремъл.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи. Подкрепете ни.




Консервативните среди около това издание, известно с главната си фигура Стив Банън, и този път, според руските издания, са се впуснали да „одобряват“ речта на Владимир Путин през форума Валдай. Силен акцент са темите за консервативните ценности, за вярата в Бога, за „джендърите“ и правата на малцинствата. 

„Светът официално се побърка, ако Путин е гласът на разума“, обобщава коментарите изданието.

Разбира се, голяма част от тези битки между консервативни и либерални кръгове в САЩ имат своите проекции и в интерпретациите на зоните на сътрудничество и съперничество между Запада и Русия, между Запада и Китай. Моментът в който желаното става действително за кремълските пропагандатори е когато се засегне автократичния характер на режима на Путин и внушенията за всеобщи симпатии в САЩ към руския лидер. Съдете сами, цитатите в Московски комсомолец от американското издание са в типичен съветски стил –  „Той /Путин – б.р./ изобщо не е диктатор! Живея в Русия от 30 години и тук имам повече свобода, отколкото бих имал на Запад “, написа един от читателите. Някои дори отбелязаха, че Путин е трябвало да бъде избран за Папа“ !?!

Именно тук се къса нишката с реалността и отражението на реални процеси преминава в създаване на виртуална реалност, в която целия свят аплодира безкритично руския лидер. Впрочем, нищо различно от пропагандата от съветски времена, в която съветските издания виждаха само Анжела Дейвис и протестите в Америка и Западна Европа, а капитализмът постоянно „загниваше“, докато се срина Берлинската стена.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *