АкцентАнализи & Алтернативи

Властта и еврофондовете създадоха сash & carry журналистиката

Интервю пред: https://www.banker.bg

Борисов играе ключова роля в модела „Решетников“

https://www.facebook.com/100002961620454/videos/198612289092769/

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи. Подкрепете ни.




Обърнете внимание на парадокса: преди членството ни в ЕС, България беше в трийсетицата по свобода на медиите. Сега е на 112-то място. Излиза, че членството в евросъюза е сринало свободата на медиите. И е така, защото еврофондовете се разпределят през изпълнителната власт. Така се създаде „сash&carry“ журналистиката. Голяма част от обществото също се насочи към тези еврофондове, които са „mixed blessing“ – смесена благословия. Дясно мислещият човек полага усилия и взима кредити за предприемачество, независимо от държавата. Докато други минават през партиите, за да се докопат до европарите, разпределяни от властта.

Това заяви във видео интервю за „СТУДИО БАНКЕРЪ“ политическият и икономически експерт Илиян Василев.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

One thought on “Властта и еврофондовете създадоха сash & carry журналистиката

  • Стамен Тасев

    След промените в края на 1989 г. корупцията беше внесена в България от представителите на чуждестранните инвеститори, чиито правителства признаваха за данъчен разход всякакви плащания за навлизане в бившите соц страни и в развиващите се такива. След това тези възможности бяха ограничени и/или прекратени и на тяхното място се настаниха еврофондовете, които бяха раздавани изключително избирателно и това се случваше пред очите на всичките европейски посланици и служби. В по-голямата си част българските медии бяха превзети/купени с пари от ЕС, насочени към държавни структури за популяризиране на всякакви инициативи на ЕС.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *