АкцентСветът

Полша и Прибалтика преустановяват издаването на визи за руснаци

В периода между ПСВ и ВСВ Полша проявяваше репресивно отношение към украинското население, поради което се породи и Украинското движение за национално спасение “Бандера”. Очевидно обаче миналото може да се загърби, коментира за Алтернативата политическият анализатор Роман Майевски.
Тук от особено значение е кой точно е нападнал Украйна, която още от 2014 г. е в ролята на невинна жертва.
От февруари т.г. полското правителство е изключително ефективно в оказването на всевъзможна помощ, вкл. приемането на 5,5 млн. украинци, логистика и оръжейни доставки.
В Русия задгранични паспорти притежава едва 30% от населението, но все пак това са над 40 млн души, разкри политологът.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





В момента Русия не е в състояние да снабдява адекватно Калининградския анклав и това е причина през границата да нахлуват потоци пазаруващи руснаци. Полша работи в тясно сътрудничвство с прибалтийските държави и Финландия в ограничаване достъпа на руски граждани до нашите територии като част от общата политика за безопасност.
Военната доктрина на тези страни винаги е включвала Русия като потенциален противник и в това отношение Полша винаги е била нащрек.
Посещението на президента Зеленски в Изюм днес повдига неимоверно моралния дух на украинците, а жестът му е и послание към света, че и околните територии ще бъдат освободени в най-близки срокове.
Не съществува сценарий, в който Русия излиза като някакъв победител в тази война. Убеден съм, че Украйна ще възвърне контрола върху териториите си от 2014 г., включително Крим, и ще видим напускането и на последния руски войник от Севастопол, прогнозира Майевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *