АкцентБългария

Предстоят драматично важни избори, а задкулисието се опитва те да не произведат сериозен резултат

Подписната с Газпром пътна карта, касаеща развитието на газопреносната система, е документ, който има стратегически характер, и е абсурдно никой да не го е виждал и правителството да не разполага с него. Това заяви за Алтернативата икономистът Мартин Димитров.
Между довчера уж смъртните врагове ГЕРБ и Радев очевидно има съглашателство. Липсват каквито и да било критики от страна на Борисов към служебния кабинет, работещ срещу интересите на страната, коментира той.
От ДБ искаме оставката на министъра на енергетиката, който е абсолютно неефективен. В момента най-важно е ръководните фигури в държавата, които не осъзнават, че светът драматично се промени, да проумеят, че всеки разговор с Москва би влязъл в задънена улица и да потърсят алтернативни решения, каквито не липсват. От друга страна опасно безумна е тезата на Радев, че спадът в цените на горивата се дължи на служебния кабинет. Големият проблем всъщност е, че цените на горивата не са спаднали пропорционално на спада на цената на петрола. Решението за това е в работещите регулатори, а не в неефективната администрация, уточни експертът. Необходимо е подобряване на конкуренцията на пазара на горива, което включва и участието на нов регулатор. За да има по-голям пазар е нужна по-сериозна конкуренция.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





При положение, че вече имаме прецедент с нарушаване на международен договор, България трябва да използва всички инструменти и ресурси, за да предоговори транзитните такси за газа към Сърбия и Унгария.
Опасен вариант за нас е служебното правирелство да продължи да управлява и след изборите, затова и те са критично важни.
Не трябва да се предоверяваме на сициолозите. Връщане назад към миналото не може да има и хората го осъзнават.
Когато се окажеш в непазарно създадена криза, каквто е войната, можеш да си позволиш непазарни мерки, за да излезеш от нея, стига те да бъдат внимателно прецизирани, коментира в заключение Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *