АкцентСветът

Къде отиват рублите на Путин и кой крие руското влияние в България

От особено значение е въпросът дали в офиса на централата на ГЕРБ в НДК, където вчера бе поканен Каспаров, не са влизали и Варабьов и Бабаков, а именно лица от забранителния списък. Този въпрос постави в студиото на Алтернативата Цветан Цветанов, председател на Републиканци за България.
През април 2021 г. заедно с енергийния експерт Христо Казанджиев поискахме да ни бъде официално предоставена информация за пътната карта на Газпром и тогавашният сл. министър официално ни отговори, че такава карта в министерството няма. Смятам, че при анонсирането на Турски поток администрацията в Брюксел е била подведена с недостоверна информация. Поради липса на протоколиране и архивиране обаче ние няма как да разберем били ли са защитени националните ни интереси.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Ако по време на втория мандат на Борисов, който наред с Радев неизменно следва руските интереси, имахме прозрачност какво всъщност се прави, нямаше да имаме сега Турски поток.
По повод “отстрелването” на евроатлантиците от ГЕРБ Цветанов коментира, че е имал предупреждения от страна на Борисов да бъде по-мек на тема Русия и че към онзи период е търпял доста критики от тогавашния руски посланик. Борисов не търпеше хора, които могат да разколебаят очертаваната от него посока към партньорите си от Москва, поясни той.
В момента т. нар. стойностни хора в ГЕРБ са тежко манипулирани, защото тези, които в момента управляват ГЕРБ предадоха каузата на първия евроатлантически управленски мандат.
Структурите на РБ подпомагат демократичния избор и съответно ДБ и ПП, разкри още Цветанов.
Българските служби ДАНС, ДАР и Военна инфорнация имат добро партньорство с евроатлантическите си колеги и не е редно да ги възприемаме като пробити.
Тъй като моментът е предизборен липсва смислен дебат за политики. Сега вместо да получаваме пари от ЕС ние сме му само един донор.
Поради ниската избирателна активност, ГЕРБ, бидейки системна партия, се оказва водещата политическа сила, а за всяка системна партия най-важно е да бъде дискредитирана политическата система, да се очернят опонентите и да се отвратят гласоподавателите. При 30% избирателна активност обаче победители няма, поради липса на представителност. Ще имаме ли при това положение квалифцирано мнозинство, завърши коментарите си Цветанов с този належащ въпрос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *