АкцентАнализи & Алтернативи

Психологическата операция на Путин срещу България

Отчайващо нескопосани са реакциите на държавните институции на психоатаките на Путин срещу България и замесването и в „терористическа“ дейност. Оставете че МВнР не реагира с привикване и протест пред руското посолство у нас. Проблемите са тотални, и ако не се намери решението Кремъл ще си постигне целта – разединен и неспособен за действия български политически елит.

Повод за тези редове е поредното изява на медийно НСО – заслужилият журналист на НРБ Гарелов да брани Румен Радев и Борисов заради вялата им реакция на кремълската хибридка. Имаме голям проблем – тези хора изобщо не са в час за естеството на руската хибридна атака, още по-малко за начините на реагиране. Или по-скоро не могат да осъзнаят и да разберат защо Путин ги атакува, след като са му верни, на власт са и правят всичко възможно да блокират помощта ни за Украйна и санкциите на ЕС.

Така и не разбраха защо Газпром, който е под директен контрол на Путин, отказа да им даде газ, та се наложи да въртят схеми през Митилинеос с руски втечнен природен газ. Сега пък се крият от реакция, защото „нямало на какво да се реагира“? Някакъв Бистрикин (шеф на руския Следствен комитет) бил го казал, какво толкова? Нищо че го направи в присъствието на Путин и руският президент одобри казаното. В миналото нашите „лидери“ са реагирали на къде по-ниски изказвания като от говорителката на Лавров, но сега не им било нивото?! Ако беше друго времето, със сигурност щяхме да се посмеем.
Нашите са минали в глуха защита, отричат, но така окуражават Кремъл, който допълнително нагнетява ситуацията с нови „разкрития“- Камионът бил тръгнал от Русе, очевидно ще ни припишат и товаренето с взрив.


.След това ще ескалират в друга посока, с още по-нелепа версия. Примерно, че сме участвали в подготовката за взривяване на Турски поток, с явния подтекст, че ако нещо му се случи ние сме виновни. Докато агентите на ГРУ взривяват някой друг газопровод. Или някаква друга провокация. Това е по каноните на психоперациите – усилваш натиска докато опонента се пропука. И тогава му нанасяш удара на милостта.

Докато Радев се гърчи между страха и нерешителността си, губим време и възможности да изравним ситуацията.
Тъй като професионално се занимават с оценки на риска, само ще загатна за посока.
Първо, в момента в който Путин приписа взрива на Кримсикя мост на украинците, стана ясно, че тази версия ще бъде негова, не само основна, но и спасителна. Как да признае, че може и да не е взрив от камион, а по-мащабна операция? Как да признае, че ФСБ се е провалила в защитата на най-скъпата инфраструктура в Русия? Как да разследва собствените си служби за съучастие? Какво да обясни на съгражданите си след като контраофанзивата на украинците поражда само депресия сред антуража на Путин?

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Няма никакво значение, че нашите служби „доказват“ че няма такъв камион, т.е. че не сме камили. Путин си натяга гайките и чака някой у нас да прегори и да залегне и в пряк и в преносен смисъл.
Ако на господата Радев и Борисов не е ясно, отново да посоча – България е избрана като мека мишена и психо пресата тепърва ще се усилва. На Путин му трябва България да се дестабилизира и пречупи, трябват му размирици, атентатите, граждански сблъсъци по цялата територия на страната. Най-големият му съюзник са радетелите на борисово-пеевско-радевския олигархичен модел. В държавната ни машина през корупцията има заложени мини, които гърмят, дори в буквалния смисъл защото по времето на Борисов ГРУ и СВР имаха карт бланш да действат необезпокоявани на територията на България и от България в региона. Представете си щом сегашният министър на отбраната и сегашния президент са лицето на българската армия, колко дълбоко е проникнала проказата. Или да погледнем в МВР – скандала с наркотиците и алкохола, който отвлича вниманието от това, че службите ни са тотално пробити от руското разузнаване и това че са пробити от престъпността напълно устройва руската агентура.

Да не говорим и за политическия ни живот – в Парламента – Възраждане и Български възход /за какво си мислите приятелят на руското външно разузнаване Румен Петков се присламчи към тази формация/, като прокуратурата, изобщо всички слаби звена и точки, които Путин натиска в своята геополитическа акупресура.
Радев да не се крие зад медиийните си НСО, а той и служебното правителство и Парламента да приемат твърд курс за защита на националните интереси и отблъскване на ескалиращата хибридна атака, защото в един момент, именно поради пробитостта ни, ни можем да бъдем третиране като заплаха за ЕС и НАТО, и да изпаднем в убийствена изолация.

Единственото, от които разбира Путин е твърдост.
Първо, да започнем с очевидното. Да, изгонете Митрофанова. Не защото е виновна за всичко, но тя е символ на руската държавата и този акт ще демонстрира решително неприемане на методите и отношението на Кремъл към България. Запомнете – следя Путин от възкачването му на престола през март 2000 година и познавам еволюцията му – за него няма нищо свято, няма партньори, има само крепостни и зависими. Колкото и сервилност да приложите, това не го устройва – трябвате му като войници във войната срещу Запада, трябва му Радев, Борисов и всички други да се опълчат на НАТО и ЕС, да действат като истински троянски кон и да разрушат Запада отвътре.
Второ, трябва ни пълна чистка в ДАНС и службите – за да се изчистим от руски агенти, защото почти веднага след като бъдат приети руските служби знаят за всички важни решения в Президенството и Министерски съвет. Ако не знаят как става да питат.
Трето, пълна подкрепа на Украйна. Тотална и незабавна.
Четвърто, агентите на Русия сред медиите трябва да бъдат изобличени – тези 4К за които Лена Бориславова говореше трябва да бъдат показани. Ако ни ги изобличите, те ще атакуват всички като продажни, западни, спонсорирани медии.
Това като начало. Не си губете време да опровергавате операциите на Путиновата пропаганда. Техният капацитет да ги измисля е по-голям от нашия да ги опровергаваме. На тази писта няма как да постигнем нещо.
Трябва да играем нашата игра – твърдо, дори грубо за да разберат. Нещо, което Путин разбира и колкото да е странно, уважава.

Илиян Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *