Светът

Rg.ru: Путин нарече паметта на войната абсолютно свещена

(Дез)информация/Анализи

В деня на възпоменанието и скръбта президентът посети основния храм на въоръжените сили в Кубинка, близо до Москва.

Върховният главнокомандващ беше придружен от патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

„В деня на възпоменанието и скръбта се обръщаме към една от най-горчивите, драматични страници от нашата история. Голямата отечествена война се превърна в брутална, огромна трагедия, отнела милиони животи“, заяви държавният глава.

„Изпитанията по време на войната показаха невероятната сила и устойчивост на нашия народ, каза Владимир Путин.“ За нас, гражданите на Русия, паметта за Великата отечествена война, на всички, които са се борили и загинали, е абсолютно свещена. Тя е винаги с нас, тя ни дава сили да служим нашата страна според моралните завети, от които нямаме право да отстъпваме и никога няма да отстъпим. „

Президентът обяви минута мълчание. „Съвременното поколение войници и офицери е вярно на традициите, като достойно изпълнява задачите си. Знаем, че отбраната и сигурността на държавата са надеждно осигурени“, продължи той.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Въоръжените сили се подобряват, бойните им възможности нарастват. Но най-главната основа на военния труд е смелостта, верността към дълга, честта и безграничната любов към Отечеството. „Това са безусловни ценности“, заключи Върховният главнокомандващ.

Коментар на АА

Парадът на 24 юни е критично нужен на Путин в кампанията му да убеди руснаците да гласуват на предстоящия референдум. Темата за историята, неговата медийна битка за заслугите на Съветския съюз и Путин като стожер на историческата гордост на Русия са единствените, което руския президент може да противопостави на икономическата, социална и КОВИД-19 кризи. Рейтингите му са на рекордно ниско за цялото му управление равнище и тенденцията изглежда необратима. За това той не може да чака и обяви гласуване за референдум и парад при изключителна активна зараза. За него няма никакво значение колко души допълнително ще се заразят или загинат.

За това и написа статията, в която определи целия останал свят за виновен за началото на войната и за помощник на Съветския съюз в справянето с Хитлер. Резултатите от референдума са ясни. Без значение как гласуват руснаците, Путин ще спечели.

Но от това нито един въпрос няма да бъде решен.
Моделът Путин за Русия е вече изчерпан.

https://rg.ru/2020/06/22/putin-nazval-absoliutno-sviashchennoj-pamiat-o-vojne.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *