България

Проявяваме толерантност, защото не осъзнаваме опасността от войната

Подценяването на Русофилския събор е само от полза. Поразгледах част от него: встъпителното слово на Малинов и словото на Митрофанова. Присъстваха около 5 хил. души, имаше и знака „Z“. Добре е, че не му се даде медийна гласност, защото безкритичната медийна гласност щеше да е вредна. Медиите все още се страхуват да вземат отношение. Това е вид Коминтерн и сравнението е почти буквално. Той беше международно основан през март в Москва със съдействието и на Малинов. В словото си Митрофанова твърди, че страните основателки са 42 от всички континенти, а Малинов завърши словото си с думите „Победа будет за нами!“. Какво място има думата „победа“ насред един празник? Каква победа в България? Каква победа чрез едно русофилство, което е филия – обич?! А фактически движението поддържа нарушаването на международното право от страна на Русия, коментира в студиото на Алтернативата журналистът Христо Пеев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

В словото си Малинов сподели: „Ние направихме немалко, запазихме ПСА, но ни предстои много голяма борба. Запазихме 258 кабинета в детските градини.“ Любопитно ми е какви са тези 258 кабинета и то в детските градини. Напътствията му ми говорят, че това международно русофилство има своята първа прифронтова линия и своите съвсем непразнични задачи. Слушайки го, поне за мен думата „русофилство“ прозвуча зловещо.
Не мога да застана на мястото на колегите и да отговоря защо се страхуват и тази тема за тях е табу. Проявяваме толерантност, защото не осъзнаваме опасността от войната. Някои я осъзнаха още през 2014 г., но не беше напълно. Сред редиците на русофилите видях и небезизвестния български и натовски ген. Шивиков. Какво търси там – преподава опита си на русофилите? Когато говорим за толерантност, трябва да си дадем сметка за „толерантни“ като общество или като държава сме. Като държава трябва да сме нетолерантни, защото националната сигурност е грижа на държавата. А дали сме толерантни като хора? В България все още няма кой да прави истински анализи в големите медии за последиците от войната. Случващото с в Украйна се спестява на българина. Живеем в сиромахомилски свят, в който битовите случки обсебват всичко и лишават българина от чувство за принадлежност към Запада, затова и не се чувства застрашен.


Още в началото на протеста на зърнарите репортерка разпалено питаше протестиращ дали ще простят на премиера, че ги е нарекъл „терористи“. И отговорът естествено бе: „Не, никога няма им простя! Това не е правителство, а сбирщайн! Да си вървят в Канада и Америка!“ Абсолютна политизация на протеста преди да е започнал. Виждате как днес Костадинов, който се опита да го снимат как се е загрижил, беше позорно изгонен. Не мисля, че беше театър.
Колкото до събора на русофилите, обикновените хора, които ръкопляскаха и викаха „Русия!“, са само една проба. Друго е, когато слушам Велизар Енчев в БСТ да разговаря с ВКР полковник, говорещ като Лавров (според когото Щатите решили да нанесат унижение на Русия в Украйна) и твърдящ, че войната на Щатите с Русия не е започнала на 24 февруари, а с Майдана. На събора Малинов обобщи от себе си: „Те ни готвят нов Майдан, война и диктатура!“ Кои „те“, не стана ясно, реторично запита в заключение журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *