Uncategorised

Гражданите трябва да престанат да се мръщят и да излязат да гласуват, за да не се окажат изиграни

Това, което убягва на медиите, е не случващото се, а защо то се случва сега. Например основният въпрос и към ДАНС, и към МВР, и към прокуратурата е защо се пазят дела на трупчета и се изкарват в определен момент. Отнася се особено за колегите от големите телевизии. Очевидно ДАНС работи и събира информация, но не я използва без определена политическа цел. Ето това се борим като граждани да се разгради. Именно така става изпирането – сега се занимаваме с подпис и забравяме кой е Пеевски и Булгартабак/КТБ, кой е Борисов и Барселонагейт. Ако едното е нарушение, другото е мегапрестъпление. Носителите на промяната са поставени в ролята на ангели. И в момента, в който този образ се зацапа, се разочароваме и подкрепата за тях пада. Същевременно статуквото си стои непоклатимо, коментира в студиото на Алтернативата политическият анализатор Веселин Стойнев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


За мен последната коалиция беше успешна. Само допреди 9 месеца България беше много по-путинофилска страна. В момента нямаме зависимост от руски ресурси и цените не само че не са се повишили, а дори са намалели. В политиката няма ангели и приятели. Носителите на промяната се оказаха наивни там, където старото статукво пази собствения си чадър; надяваха се, че то ще отстъпи поне част от властта си.
Без да участваш във властта, не можеш да постигнеш никаква съществена промяна, а и да участваш, ако нямаш самостоятелна сила да налагаш тази власт, самите ти избиратели ще са в много по-слаба позиция – няма да могат дори да блокират връщането назад. Точно това искат ГЕРБ и ДПС – да останете малки и незначителни. Нови патриоти има на фронта колкото искате. На фона на „Исторически парк“ Възраждане ще изглеждат нормална формация и тогава Борисов ще си направи нова сглобка с тях. Тогава всички чистофайници ще си стоят в ъгъла и той ще си управлява както от 2013-18 г. Вижте Унгария – да не би унгарците да са шизофреници и русофили, че Орбан ги тъпче вече 15 години. Гражданите там са разделени и благодарение на това, че Орбан успя да капитализира много повече власт, отколкото реално има, в момента половината от гласа на гражданското общество не се чува и не присъства във властта. Това ли искаме? Нека не подценяваме силата на тези огромни мрежи и ресурси за влияние, градени с десетилетия, и да не сме безпощадни. Вижда се как институциите работят на принципа на чадъра и бухалката. Гражданите трябва да престанат да се мръщят и да излязат да гласуват, за да не се окажат изиграни, когато политическите им сили станат напълно заобиколени, посочи в заключение анализаторът.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *