АкцентБългария

Борбата с корупцията е наша мисия откакто сме създадени

В момента в кампанията текат два паралелни процеса с обща цел – да не се гласува на тези избори. Първият е калната кампания с идеята да се покаже, че всички са лоши. Вторият е да се обясни, че в тези избори няма смисъл и се чакат американските избори. Има риск да се събудим на 10-и и да имаме мнозинство на Борисов и Пеевски, което да си направи дълго правителство. Всеки ден излизат записи, но не са си направили сметка, че гласоподавателите на ПП-ДБ са интелигентни хора и те виждат организирането на дискредитирането. С манипулирания запис постигнаха обратния ефект. Най-големият риск е да мотивират хората да гласуват. Ефектът от тези записи е, че говорим само за тях и в обществото се налага деструктивен разговор. Борисов знае, че ако направи правителство с ДП, площадът отново ще е пълен. Видяхме, че с тях реформите са много трудни. Дадохме им ясен списък, но в крайна сметка от значение е кой как гласува и какво се случва в Залата. Ние не знаехме, че ГЕРБ и ДПС са толкова свързани. Някои неща все пак успяхме да свършим. Работата ни в момента е да го обясняваме, коментира в студиото на Алтернативата Йордан Терзийски от ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Няма подписана коалиция с ГЕРБ. Имаше политики, по които трябваше да работим, и очакване за ротация. Хората искат работещо правителство и харесват това на акад. Денков. Виждаше се хоризонтът на работа и реалните резултати – инвестиции, ръст на икономиката, ниво на инфлацията и т.н. Здравеопазването е на път да стане частно и още по-скъпо за хората – това се стараем да предотвратим. Шенген по въздух и вода е факт. Предстои да работим и за сухопътен, но трябва да има стабилно евроатлантическо правителство, което да се откъсне от скритата власт.
Програмата ни е да надграждаме вече свършените неща с нови. Една от идеите е безлихвено кредитиране на млади семейства с деца, данъчно облекчение за работещите родители, ще бъдат увеличавани по съответен начин пенсиите и всички социални плащания. Но трябва да погледнем и към бизнеса. Дефицитът и в момента е в границата. Когато цифрите на Асен Василев говорят, дори и герберските опорки мълчат. Ако има стабилно правителство, ще се работи за влизане в Еврозоната по най-бързия начин. Борбата с корупцията е наша мисия откакто сме създадени. Трябва да имаме прозрачна администрация, дигитализация, прозрачен избор на при всяка длъжност, а не партийни квоти, както и компетентни хора на правилните места, а не партийно верни. Всички разбрахме, че това не може да стане от днес за утре. Промяната е дълъг процес. Първата отговорност на хората е наистина да гласуват, а после да поискат обяснение и отговорност. 80% процента не харесват стабилността, продавана ни от ГЕРБ. Кандидат съм във Велико Търново и 24 МИР – София, посочи накрая Терзийски.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *