Uncategorised

Въпросът кога ще се сменят хората в ЦИК продължава да е на дневен ред

„Боец“ беше приета в ЦИК през декември, но бавенето беше шест месеца – разбира се от страна на ЦИК. На 29 април, когато в МЕУ се теглеха случайните номера на машините, единствен присъствах. Когато трябваше накрая да се задават въпросите, всички се прибраха. На 25-и липсваше звук и картина при удостоверяването на машините. Все още няма официално решение на ЦИК за софтуера, кодовете и т.н. Недостатък на тези избори е, че всичко с машините се случва в последния момент. Да не би и сега ЦИК да премахнат машините? Никой не говори за тях сякаш всичко е перфектно. Един от проблемите беше дебелата хартия. Чрез моя инициатива се преборихме поне да има правилна хартия. Апелирам след като видят разписката, хората да си сверят гласа и тогава да го сгънат. И да не избързват да дърпат хартията. Разяснителната кампания е добра, но се появи доста късно, коментира в студиото на Алтернативата Иванин Кънчов от Обществения съвет към ЦИК.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Свидетели сме на възможно най-сивата кампания. Не виждам обсъждане на реформи и политики. Всичко изглежда наред. Нещата лесно се забравят. Ако не е гражданското общество, проблемите си остават назад във времето. А те си действат отстрани и замъгляват нещата, както стана с Барселонагейт. От Боец не се отказваме и ще продължаваме да оказваме натиск. Имаме достатъчно информация. Искам да отправя покана на 31 май да се съберем пред БНТ за Гражданска Панорама. Първата тема ще е Турски поток – над 50 хил. страници, изтекли от пощите на Бобоков. Въпросът кога ще се сменят хората в ЦИК продължава да е на дневен ред, посочи в заключение Кънчов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *