АкцентСветът

В момента гласовете са 1:1, но Байдън има по-голям шанс да спечели

Осъждането на Тръмп по всичките 34 обвинени от Нюйоркския съд ще има отражение върху президентската кампания и ще е с политически ефект. Ще има и обжалване – Върховният съд може да отмени само федерален закон или федерално решение на съда, а не на щатско ниво. Той е осъден, но трябва да се знае на колко години или ще мине условно, защото досега не е осъждан. Има и други дела (на Латиша Джеймс), които той също ще загуби. Ще се окаже първият президент на САЩ, осъден за криминално престъпление. Конституцията не забранява той да продължи кампанията си от затвора. Дори може да бъде избран, но има много неясноти. В по-голямата си час американците са фанатизирани към Конституцията и законността, коментира в студиото на Алтернативата Соня Александър, редактор на новини в Асошиейтед Прес.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Републиканската партия е разделена рейгънисти и тръмписти, вярващи в конспиративни теории. В момента гласовете са 1:1, но Байдън има по-голям шанс да спечели. Тръмп е първият президент, който отказа да предаде по мирен начин властта; отново не иска да се закълне, което води до опасност утре да напусне. Всичко това е много опасно за демократичния процес. Тръмп във всички случаи е по-интелигентен от Борисов. Байдън за четвърти път заявява, че ако Тръмп не е кандидат за президент, той също веднага се отказва. И накрая може да се получи нито Байдън, нито Тръмп, посочи Александър.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *