АкцентБългария

Очаква ни управление на Главчев, докато ББ и ДП не решат, че са готови да управляват държавата

За съжаление в България кампания няма. Провежда се имитация, в която се харчат едни пари, без да е ясно защо и какво постигат. Не е ясно какви са програмите на партиите, които се борят за второ, трето и четвърто място. От програмата на ГЕРБ научих, че ще направят страхотна реформа в образованието и здравеопазването. При БСП също прочетох доста светли лозунги и в крайна сметка никъде не видях решения. На сайта на ДПС няма друго, освен да грее ДП. Предвиждам вицепремиерската му позиция в следващото редовно правителство. Всички партии гледат на избирателите като на балъци. След протестите пред 2020 наблюдавахме стремглав успешен политически инженеринг. Имаше вълна за ИТН, но и помощ от преливане на гласове. Подобен бе и възходът на ПП, коментира в студиото на Алтернативата Ивет Добромирова, журналист и пиар експерт.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Протестите през 2013 г. бяха истински автентични. Сформира се Протестна мрежа, която успяваше чрез натиск да дирижира дневния ред в държавата. Затова вярвам в опозицията и автентичните граждански усилия, които могат да постигнат много. Кукловодите тогава се уплашиха и си взеха поука. Начертаха си нова стратегия и успяха чрез подставени лица да създадат нови субекти, с които да се окажат там, където искаха да бъдат през 2013 г., но не успяха. Те са все едни и същи – в тях са парите. Сега ни очаква да ни управлява Главчев, докато ББ и ДП не решат, че са готови да управляват държавата. ПП-ДБ трябва добре да си направят сметката дали искат да са патерица на този проект. В момента имат шанса да се еманципират от Борисов. В опозиция може да се постигне много. ББ изключително успешно изигра некоалицията и сглобката. Опозицията сред симпатизантите на ГЕРБ за коалицията с ПП-ДБ е много по-страшна отколкото опозицията в ПП-ДБ за коалицията с ББ и ДП. Борисов имаше нужда да измие лицето си пред фен базата си и успя да си върне периферията. Кандидатпрезидентската кампания на Лозан Панов ми показа всички недъзи на начина, по който е конструирана политическата ни система, която не допуска играчи извън статуквото. На тези избори ще разберем кой колко тежи. По-малките партии имат шансове. При сглобката колективната отговорност доведе до колективна безотговорност. Скандалите със записите са просто шум в системата. Липсата на дигитална реклама означава, че спонсорите са се оттеглили. Преодоляването на всичко това е все по-трудно и ситуацията е по-лоша отколкото през 2013 г. Младите са разочаровани, защото не чуват нищо, адресирано към тях. Пиарът в България умря преди да се роди. Когато нямаш здравословна медийна среда, която да купува пиар, не можеш да правиш такъв. Не съм решила дали да пусна „Не подкрепям никого“ или ще подкрепя някой от малките играчи на терена, посочи в заключение Добромирова.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *