АкцентБългария

Отвращавайки избирателите, Пеевски ще поднесе на тепсия бъдещия проект на Радев

Изненадващата поява на Брендо пред Софийския затвор е поредната пародия на държавата. Най-търсеният човек дори от Интерпол се подиграва със системата ни. Така службите бяха изненадани когато един от братята Галеви се оказа в България и почина. Снайперистите, пазещи мандатоносителя, са тревожни и грозни неща за превзетата ни държава. Тези неща вървят с институционалната криза. Когато всички служби се използват като бухалки, обикновено се стига до улично правосъдие. Акцията по заснемането на Брендо с адвоката му, по-скоро ми прилича на търсене на алиби. Възможно е да има заплаха за живота му, но ако беше само това, не би търсил алибито, че е в затвора, коментира в студиото на Алтернативата политическият анализатор Осман Октай.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Днес Борисов за пръв път се появи при президента. Опитваше се да покаже ангажираност и загриженост, че ако той не може да изпълни маната си, държавата отива на зле. Но балансът в политиката не се прави с рекет. Вината за неслучилата се ротация носи Борисов, не толкова Пеевски. Тогава не би се оказал между чука и наковалнята. Той не можеше да не си дава сметка, че ще попадне в капана на Пеевски и ще управлява с него. Днес ДП се намира в различна позиция от есента – назначен е от Доган за шеф на втората политическа сила и е с претенция, че без него държавните проблеми не могат да се решават. Тук не излиза сметката на ББ. Ако той не реализира правителство с първия мандат, отиваме на избори. Присъствието му при президента говори, че е готов на всяка саможертва, но да не се ходи на предсрочни избори и да не рухне тотално държавата. Знае, че ще прати висока цена в личен и в партиен план.
Зависимостите правят чудеса. Голяма е възможността рекетът на Трифонов за третия мандат да приключи и да подкрепи управление на ББ и ДП, като назначи свои хора в кабинета на малцинството. Нищо чудно да се случи правителство ала Беров, просто днес не е възможно да стане с мандата на ДПС.
У нас се развихрят и международни сблъсъци като НАТО-вска територия или врата към Балканите през Черно море, което ще се отрази на бъдещите политически събития. Отвращавайки избирателите, Пеевски ще поднесе на тепсия бъдещия проект на Радев. Е много фактори в държавата вече работят за този проект. 70% негласуващи е остра протестна реакция и, съответно, енергия. Подобно правителство може да провокира граждански събития.
Някои твърдят, че ако президента си довърши мандата, няма никакви шансове. Но той като нищо може да подаде оставка като президент, за да спаси държавата като военен и да стартира политически проект.
ПП-ДБ се бият за едно и също електорално пространство, а такова партньорство е трудно. Без излъчването на ярък лидер на подобно обединение, няма как да има бъдеще. В Хасково са се хванали за гушата и не могат да направят обща кампания. Голямата им щета обаче е сглобката. Не виждам лидер в това пространство. Докато не катастрофираме тотално, няма да можем да се организираме. Този път драмата ни ще мине през проекта на Радев и през съжителството на ББ и ДП, което ще доведе до създаването на нови автентични младежки проекти, посочи в заключение анализаторът.

 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *