АкцентБългария

Видяхме нежеланието за реформи. Нападат ПП-ДБ, защото не могат да обяснят провалените седем мандата

Вярвам, че вече сме зряла формация с опит, можем да си казваме истината в очите, за да можем да надграждаме и да се променяме и да спечелим отново доверието на гражданите. Трябва да комуникираме по-отблизо с тях и да разказваме успехите си, да решаваме заедно проблемите си. В 50 НС не виждаме антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Хубаво е, че има различни мнения в коалицията – това ни е силата. Просто не виждам как ще се случи правителство с хоризонт на действие. Може би трябва да се мине през няколко избора, за да се стигне до устойчивост. За да си върнем доверието, трябва да казваме нещата каквито са, дори да не ни харесват. Как да се борим срещу Пеевски с проруска партия?!, коментира в студиото на Алтернативата Йордан Терзийски от ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Виждате разделението в партиите. Възможно е процесите в ДПС да доведат до подобни и в ГЕРБ и това да промени реалността, с която се съобразяваме. Като трета политическа сила е трудно да наложим дневния ред. При по-голяма представителство бихме могли да опитваме. ГЕРБ и ДПС задушават политическата ни система. Трябва предварително да сме сигурни как ГЕРБ ще гласуват законите и тогава да преговаряме с тях. От значение е само кой каква политика ще изповядва и какво решение ще вземе. Искаме да сме предвидими, за да знаят какво могат да очакват хората от нас. Вярвам, че гласовете ще се върнат.
Не се бъркаме във вътрешните процеси на ДПС. Опитваме се да се превърнем в стабилно политическо цяло, което да може да печели доверието на избирателите и да изпълнява обещанията си – например без ББ и ДП. Към Петков и Василев има критики отвсякъде, защото това са хората, които разбиха модела „Борисов-Пеевски“, извадиха го на светло и в момента той е в разпад. Най-малкото се наложи да се върнат на първите банки в НС. Всички видяхме нежеланието им за реформи. Нападат нашата коалиция, защото не могат да обяснят как провалиха седем мандата. Остава им да рушат доверието в демократичната общност.
За да минат законопроектите, на които наблягаме, трябва да се сформира комисия. Месец след изборите ние нямаме работещи комисии. В деня преди предлагането на кабинета „Желязков“, сл. кабинет взе да кадрува и то основно с кадри на ДПС. Не беше дадено обяснение защо сега и защо с тези хора. Надявам се да започне реалната работа по законопроектите, посочи в заключение депутатът.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *