АкцентБългария

Най-грозното нещо е да нямаме единно решение за мемориала на героите ни

Днес беше прелюдията на това, което предстои. Управлението на Столична община се превзе от икономическа сглобка – ГЕРБ и БСП. Ще видите утре как ще гласуват доклада от 120 страници, пуснат през аватарите на това икономическо общество, зад които се скриха хората, желаещи да настанят 22-ма нови човека в бордовете. По-страшното – това е преврат или атентат срещу София и Метрополитен, защото свалят инж. Братоев и го сменят някакъв анонимник. Дали софиянци си дават сметка, че това е човекът, който съгради София такава каквато е около Метрото и няма как да отречем реалния му принос. А в следващите години ни очаква строежът на 12 метростанции. Това е голямата игра и подмяна, която искат да направят в този мандат. Нямаме механизъм да предотвратим всичко това, защото нямаме мнозинство. ГЕРБ са склонни да счупят дори собствените си неща в омразата си към това, че кметът на София вече не е техен. Другият модел го предложихме ние – публични официални конкурси, за да знаят софиянци на кого поверяват големите търговски предприятия. Скандалът е огромен, коментира в студиото на Алтернативата общинската съветничка от ПП-ДБ Бонка Василева.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Най-грозното нещо е да нямаме единно решение за мемориала на нашите герои. На изслушването на г-н Терзиев възникнаха два важни въпроса: има ли още 1000 имена, които трябва да се прибавят и дали биха издържали самите стени при природен катаклизъм. Трябва да отговорят експертите от МК. А именно писмото от МК е това, което предизвика раздора и противопоставянето на гилдията – художници и архитекти срещу политиците. Не, Терзиев не е счупил града и няма да го счупи. Когато той спря 23 поръчки за много милиони, тогава се счупи всичко – просто анонимниците от икономическото мнозинство си бранят интереса, купуват си хора и плъзват като раково образувание. А нали уж и БСП бяха за промяна?! Всеки, подкрепил този доклад, става съучастник и престъпник. Без мнозинство не ни излиза математиката. Едва 22-ма сме. Можем да приобщим други хора единствено чрез каузи, но тези хора нямат такива. Как партиите припознават анонимните калинки? Лошото е, че точно тук се крие ефектът на сварената жаба. Има реално възможност Съдът да касира избора на Терзиев, но всичко е обвързано с трусовете в държавата. Софиянци трябва да са нащрек за преврата; трябва да са наясно откъде идват големите проблеми и кражби. В този Общински съвет не очаквайте нищо градивно, освен подобни неща, посочи в заключение Василева.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *