АкцентБългария

Кризите в политическите партии са в невъзможността да направят устойчива и контролирана от едно място власт

Броят компании в България, които произвеждат развлекателни предавания, е много малък. В Нова това е Халваджиян, където явно се местят и Иван и Андрей. Тупарев е другият играч, но вероятно и той няма да е толкова активен. Явно липсват хора, с които да се правят развлекателни програми, а и ударът със забраната на рекламата на хазарт е много по-голям в БиТиВи, отколкото в Нова. Наложи се те да побързат да направят нещо, за да вдигнат приходите си – оттам и завръщането на Трифонов. Нова е в пъти по-голяма от БиТиВи, поради което проблемът на втората телевизия е много по-голям. Трябва да направиш нещо, за да покажеш на рекламодателите рейтинг, така че при преговорите в началото на идната година да ти дадат повече пари, коментира в студиото на Алтернативата Ясен Гуев, специалист по комуникации.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Руската офанзива с троловете върви от 2013 г. Новото е компанията „Тенет“, регистрирана в Тенеси. Тя се оказа финансирана през двама бивши служители на „Раша тодей“. Те обаче са скрити, а в компанията са назначени двама канадски граждани за директори, като са вкарани $10 млн. Така те започват да търсят инфруенсъри с видеа на политическа тематика в посока Тръмп. На пръв поглед няма особени изисквания към съдържанието, т.е. предлага им се да продължат да правят същото. Впоследствие Държавното обвинение обвинява хората с парите, а инфлуенсърите твърдят, че нищо не знаят, при все, че са приели огромни пари – $400 хил. на месец срещу едно видео на седмица, което е пълен абсурд, но явно пари за тези неща има. Целта е да се стигне до определена аудитория, сериозните неща имат много по-малко влияние. Групата около Величие е такъв пример.

При телевизиите ситуацията е по-различна. Там ако искаш да си фактор има две условия: да разбираш от енергетика и да задаваш въпроси на хора, които трудно биха приели да говорят публично. Извън това си просто държач на микрофон и теб те прегазват.

Има огромен брой сайтове, които се занимават с клюки и покрай тях след време влизат сериозни теми. Атаките де факто идват от страна на екипа на Пеевски и са направени изключително професионално, звучат смислено. Заради политическата криза ние, медиите, дълбаем дъното. Кризите в политическите партии идват от невъзможността да направят власт, която да е устойчива и контролирана от едно място и оттам има напрежение. Докато то не избие навсякъде, не само ДПС и БСП, нищо няма да свърши, защото медиите са средата, върху която се случват нещата. Ситуацията е обидна дотам, че дори не се налага да им се обаждат в слушалката.

В България инвестициите при вече пето поколение мобилни мрежи нямат възвръщаемост. Нито при шестото ще имат. Хората не село дори не ползват есемеси, търсят само гласова телефония, посочи в заключение Гуев.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *