АкцентРегионът

България ще бъде демонизирана като неприятел, за да се реализират крайните цели на Москва

От дълго време говорим на ръководството на Партията, но заради популисткия наратив, необходим, за да се спечелят изборите, отказват да ни чуят. Не участваме пряко в самата власт. Играем тежко сръбско хоро на балканска музика с лек привкус на унгарски танц. Зад всичко това прозира политиката на Кремъл. Балканците сме хора най-вече фрустрирани едни от други. А т.нар. Френско предложение е много ясно и гласуването на българите по приемането ни в ЕС практически нищо няма да промени. Но трябва да има причина за невлизането на С. Македония в ЕС, коментира в студиото на Алтернативата  проф. Оливер Андонов от Фракцията за демократизация и съживяване на ВМРО-ДПНЕ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

По темата НАТО не виждам просперитет – ние ще продължим да бъдем формален член. Ситуацията с преговорите с ЕС сега е различна – Договорът изведнъж стана проблематичен. Като човек на науката поддържам научни решения. И двете страни трябваше да се освободим от фалшивата комунистическа история и да се тръгне от нещо, основано на исторически факти и документи.

Сега с €500 млн. се задължаваме на Унгария, а при началото на преговорите ще получим безвъзмездна сума от ЕС – €750 млн. за реформите, които ни очакват.

От 2001 г. уставът на С. Македония се промени – държавата се редефинира уставотворно. Дотогава македонският народ беше държавотворен в т.ч. и останалите дялове от народи. Оттук и различната поставеност на държавата. Ние нямаме възможност да влияем на устава на България – не сме членове на ЕС.

Между страните ни тлее жив конфликт, обслужващ нечии интереси. Ще се водят все по-идиотски спорове – икономически и политически. Имаме проблеми дори бидейки партньори в НАТО. Това прави нещата шизофренични и води до политическа перверзия. България ще бъде демонизирана като неприятел само и само да се реализират крайните цели на Москва – най-вече да се доведе македонското население до разочарование от включването на страната в ЕС, да се осиромаши населението, да се засилят междуетническите конфликти, за да се създаде постоянно нестабилна територия, посочи в заключение проф. Андонов. 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *