АкцентБългария

Вероятността на седми поред предсрочни избори да гласуваш и да останеш доволен е нулева

На седми избори надали може нещо да се обещае – нито ГЕРБ могат да крадат по старому, нито Промяната могат да победят корупционерите. Тази патова ситуация влияе зле във всякакъв план. Очакваме 10 млрд. от ЕС, които ни се падат по право, но тези пари са почти загубени. Причината е проста – ГЕРБ и ДПС-тата са луковицата на българската корупционна същност. Виждат, че има много за крадене и не искат да гласуват закони. Всичко е пари. Не разбирам хората, които подават рамо на Доган. Вероятно българинът обича да съжалява по-слабия. Проклятието е най-вече за българските турци – ДПС ги капсулира и ги остави бедни и изостанали, зависими от местни деребеи. ДПС преди Пеевски беше ковачница и за олигарси. Не може корупционерите, произвеждани в цеха, да са добрите, а производните им да са лошите. Няма добри и лоши, коментира в студиото на Алтернативата вътрешнополитическият анализатор доц. Методи Андреев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Може ли гражданското ни общество да се противопостави на Пеевски? Не може! Липсва критична маса. Не успяхме да се справим и с проклятието Доган. Накрая и двете ДПС-та ще са в парламента, защото българите сме прост народ – гласуваме едва 30%. Вероятността на седмите поред предсрочни избори да гласуваш и да останеш доволен е почти нулева. Вече няма правилни хора, има по-малко зло. Всички партии въртят и сучат и не са безкомпромисни противници на създаденото от ГЕРБ и ДПС. Готови са да се инкорпорират в този модел. ПП-ДБ и др. са категорични противници на модела Борисов-Доган-Пеевски. Когато не можеш да свършиш една работа, сам ставаш проблемен. И все пак те са по-добри от това да си стоя вкъщи и да гледам как Пеевски си прибира купения вот.

Равноотдалечен премиер би бил постигнат успех. Добра идея, но твърде нереалистична. Пикът на изборната вакханалия ще бъдат изборите в САЩ. Да не забравяме, че президентът не се е отказал от мераците си да управлява. Борисов пък говори за смяна на избирателната система и тук бих го подкрепил. Идеята не е негова и той е наясно, че сам няма да управлява. При гръцката система обаче не излиза сметката. Хората забравят времето на Борисов, когато институциите бяха унищожени. Нима номенклатурата не е корпоративен вот?!, запита риторично в заключение доц. Андреев. 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *