АкцентБългария

Политиката трябва да раздели от бизнеса с революция. Гласувайте по съвест

Аз съм първият депутат в историята, станал независим преди да се е заклел. БСП беше купена от вътрешна опозиция – олигархични кръгове, оплетени с ГЕРБ и ДПС. Това се случи с вътрешнопартиен преврат – кампанията се саботираше през отсъствия и медийни атаки. Гледам пътя на парите и щедрото финансиране – защо всички фирми на ГЕРБ в големите общини сключват договори с две конкретни фирми на Кирил Добрев, защо ВСС от години сключва договори именно с тях. Така е с министерства, съдилища и прокуратури. Цитирам Т. Дончева – ДП и ББ си взеха БСП през Добрев и Стойнев. Партия Мир напусна „коалицията“ с гръм и трясък. Всички коалиционни партньори от т. нар. обединение в Плевен също напуснаха, коментира в студиото на Алтернативата Калоян Методиев, бивш депутат от БСП.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

На 14 ноември едната от фирмите на Добрев е получила 1 млн. лева през договор с личния подпис на Асен Василев. У нас иначе има стотици фирми за доставки на гориво. Така работи завладяната държава – задушават се една по една институциите, генерира се обществен ресурс, овладяват се бухалки. Политиката трябва да раздели от бизнеса с революция. Въртим се в омагьосан кръг и нещата се влошават. Отиваме на седми безперспективни избори. Става въпрос за преструктуриране на четири властови центъра президент, ПП, ДП, ББ.

Формулата на властта у нас е сбъркана и това трябва да се реже до кокал. Институциите не функционират начело с местната власт. Една и съща форма на олигархия тръгва от нея и стига до президента. Излезе доклад на ОСС, че сл. кабинет на Донев заедно с ГЕРБ и ДПС се е намесил срещу ПП и БСП на изборите, за да ги унищожи. Сега РР се опитва да се отърве от стария си съюзник ДП.

Диагнозата е тежка. Нужни са революционни стъпки. Очаквам още по-голяма държавна криза и ниска избирателна активност с последваща парламентарна антиселекция. Президентът ще се пази всячески да се ангажира с листите на БСП и участие в кампанията. Прокситата му в страната се опитват да се дистанцират – иначе ще трябва да отговаря на определени въпроси. БСП е овладяна от мафиотска група, която е в услуга на статуквото. Нито глас за мафията! Гласувайте по съвест!

Всички партии се тресат от проблеми и наместването на пластовете ще продължи и след тези избори. Борисов твърди, че изкарва кметовете на челни места, но те нямало да стават депутати, което само по себе си е оксиморон. Опитва се да ги оплете, за да няма накъде да мърдат. Няма ново лидерство, нито пък стабилна система или политически субект. Реденето на кабинет ще е изключително тежко. Икономическата ситуация също е кризисна. Наблюдаваме и възхода на десните в Европа. Всичко това означава, че напролет отново ще сме на избори. Така ще е докато не се изчисти мътната вода, посочи в заключение Методиев.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *