АкцентБългария

Само НС и президентът могат да спрат порочната процедура по избор на гл. прокурор

Сарафов рядко дава интервюта, доста е мълчалив в сравнение с предшественика си. Няма кой да го накара да коментира думите си от прословутото интервю, в което отрича, че ще се кандидатира за гл. прокурор. Вече е кандидат за седемгодишен кандидат и очевидно ни е лъгал и манипулирал. Най-лошото е, че „те“ имат сценарий и режисура, не версия; имат готов план за действие – свалянето на Гешев, инсталиране на Сарафов, за да се докаже дали става и той се доказа с възобновяване на делото по Възродителния процес по искане на Пеевски, както и с ареста на Ибрямов и поискания имунитет след фактическото задържане. При статуквото винаги се работи с един кандидат. При административните избори на най-големите съдилища в страната почти винаги кандидатурата е една, коментира в студиото на Алтернативата адв. Велислав Величков от „Правосъдие до всеки“.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Събрани са 70 подписа за питането в КС. Внасянето вече е закъсняло, тръгването на процедурата отнема време. В даден момент ВСС може да каже, че това не ги касае, защото това не е жалба. КС има достатъчно време да се произнесе до 16 януари може ли този персонален състав на ВСС с изтекъл мандат да прави избори за следващите седем години. Най-вероятно Радев ще го върне, защото трябва да е последователен; може да каже, че ще изчака решението на КС. Затова е важно да се действа бързо. Другият вариант е 51 НС да спре процедурата за избора до избора на нов състав на ВСС, но и веднага да открие процедура за избор на парламентарната квота на ВСС. 20% от състава на ВСС липсва.

Когато Сарафов бе скоростно избран, свикахме протест срещу сенчестия избор. Нямаме друг избор освен да защитим интересите на държавата и свободните хора. Длъжни сме да зовем за протест. Гешев пропусна да участва в прегрупирането, но Сарафов успя. Редно е да изясним как точно се прави това прегрупиране и призоваваме във вторник от 18 ч. да дойдат в триъгълника на властта. Само НС и президентът могат да спрат порочната процедура. Нека видим къде са гражданите в момент, когато някой се опитва да им отнеме държавата, посочи в заключение адв. Величков.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *