АкцентБългария

В листите на ПП този път имаме по-голяма тежест на граждански активисти

Остават две седмици от кампанията – най-интензивният период. Опитваме се с по-кратки и ясни послания да стигнем до по-широк кръг избиратели. Дори самата аз си направих тик-ток профил. Организираме събитие на 20. 10., на което ще проведем разговор с общественици защо е важно да се гласува, като междувременно работим по политическата си програма – честно е да кажем на хората какво могат да очакват от нас, ако ще формираме кабинет. Осветляваме зависимости и корупция и не обръщаме гръб на базовата справедливост, коментира в студиото на Алтернативата Лена Бориславова, от ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Ако ДПС-Доган иска истински да води битка, трябва да извадят всички доказателства, уличаващи в корупция и престъпления членовете на ДПС-Пеевски. Има Европейска прокуратура. По казуса „Ибрямов“ е редно да се съберат подписи за искане за тълкуване от КС на чл. 70, уреждащ имунитета на народните представители. Ако искаме правова държава, е нужна реакция – политическа, обществена. Който е извършил престъпление, следва да бъде разследван, но това трябва да се гласува в НС.

Начинът да се борим със зависимостите е чрез постоянен натиск да се вършат правилните неща плюс разговор с избирателите. Поуката от сглобката е, че е нужен разговор преди изборите. За да има промени и добро управление е нужно правителство. Нужен е общественик, който да служи за мост на управленските партии. Важна е и антикорупционната реформа.

Не е ясно Борисов или Пеевски ще привлекат корпоративния вот. Нужен е свободен вот по лична преценка, за да се неутрализира тежестта на гласовете на Пеевски. Трябва да ги убедим да гласуват за нас през сериозен разговор. В листите на ПП този път имаме по-голяма тежест на граждански активисти. Прилагаме различни формати за достигане до избирателите; подкрепяме граждански инициативи. Бихме подкрепили и протест срещу избора на Сарафов, посочи в заключение Бориславова.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *