АкцентБългария

Когато политическа партия обяви война на училище, тя обявява война на децата

Истанбулската конвенция не съм я преподавал в училище, а съм я дал за домашно работа по желание. Тя е конвенция за защита на жените и децата от домашно насилие. В 9 клас учим за население на Земята, учим проблематиката за раждаемост и смъртност. Преподавам на децата структура на населението, където единият от показателите е „пол“. Така че опитите за внушения не са верни. Сами си въвеждаме социалните роли. Идеята беше децата да работят с документ и да се научат сами да изразяват позиция на база на прочетеното. Ученикът е отказал да работи по тази самостоятелна работа и, съответно, не е получил оценка. Тече проверка от МОН. Нямаше как да дойде тройка по милост, макар да има учители, които подаряват оценки, защото са заплашени от родители, коментира в студиото на Алтернативата учителят по география Даниел Христов.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Проблемът е , че в подадената жалба майката е записала, че не преподавам в часовете и че съм нарекъл географията скучен предмет, което за мен беше клевета. Законът е такъв, че се налагаше да давам консултации, но майката не пусна сина си и ме обвини, че се опитвам да се възползвам сексуално от сина ѝ. Не съм член на политическа партия. Майката също. Спорът ни е на ниво учител-родител. Не виждам нищо политическо в това един учител да пише двойка за срока на ученик. Поправителните изпити ги правят колеги. Към момента ученикът повтаря девети клас. Интелигентно дете е, но не иска да учи по география. Но стигаме до въпроса какъв е смисълът от оценяването.

Учениците ми направиха очарователна кампания в моя защита. Те имат гражданското самосъзнание да си защитават интересите. Когато политическа партия обяви война на едно училище, тя обявява война на децата. По принцип пропагандата в училище е забранена. Не може да направиш закон против нещо, което вече е забранено. Това буди съмнения. Какво лошо има в това учители да направят подписка, че са против нещо, реторична запита в заключение Христов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *