АкцентСветът

360tv.ru: САЩ ще въведат нови санкции срещу „Северен поток 2“ – медии

(Дез)информация/Анализи

Ако Русия реши самостоятелно да положи останалите километри от газопровода „Северен поток 2“, Конгресът на САЩ ще приеме нов пакет санкции срещу проекта. Вашингтон ще направи всичко по силите си, за да предотврати въвеждането в експлоатация на газопровода.

Това съобщиха пред германското издание Handelsblatt  дипломатически източници във Вашингтон.

Санкциите могат да бъдат предприети още през февруари или март. Те ще ударят европейските инвеститори на газопровода или компаниите, които искат да закупят газ от руския газопровод.

Икономическите среди са тревожни от факта. Все още никой не се е решил да предвиди опасността от нови забранителни мерки, но бизнес средите „внимателно следят ситуацията“.

Възможно е тя да се влоши, но германското правителство не спира да се бори за съдбата на газопровода. Строежът му все още може да бъде завършен в „разумен срок“, той е почти завършен. Само 150 километра от тръбопровода липсват.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще може да завърши тръбопровода, без да привлича чуждестранни партньори.

Ръководителят на „Газпром“ Алексей Милър каза, че компанията разполага с всички средства, за да завърши проекта самостоятелно, но това ще отнеме повече време от предвиденото.

Коментар на АА

За отбелязване е тоталната решимост на САЩ да надграждат санкциите всеки път когато в Газпром и Русия, заедно с Германия, помислят че могат да завършат газопровода Северен поток -2 на своя глава.

Новото е че новите санкции могат да се разпространят и срещу компании ,които „купуват“ газ от подобни санкциониране газопровода или инвестират в него.

При всички случаи Северен и Турски поток са близнаци и това което важи за единия, важи и за другия, което отваря цяла ново поле за разсъждение относно предстоящото и по отношение на компании които купуват газ от Турски поток в България, Сърбия и т.н, както и Булгартрансгаз, която „инвестира“ в този проект.

Изводите не са утешителни.

* https://360tv.ru/news/mir/ssha-vvedut-novye-sanktsii-protiv-severnogo-potoka-2-smi-04022020/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “360tv.ru: САЩ ще въведат нови санкции срещу „Северен поток 2“ – медии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *