Светът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: Германия e изиграла ключова роля в убийството на ген. Сюлеймани

(Дез)информация/Анализи

Скоро и в Германия може да долети арабски отговор. Както по всичко изглежда, координацията на атаката срещу иранския военен деец е била извършена от американската база Рамщайн, разположена в Райнланд-Пфалц. Редица немски СМИ, в частност Die Welt, пишат за това, че Сюлеймани е бил убит от дрона-килър MQ-9 Reaper — точно такъв вид безпилотници се използват от американските военни, разположени в Германия.

«Важта роля при убийството на иранския командир Сюлеймани е изиграла авиобазата на САЩ Ramstein, разположена в Германия», която е «незаменима» за американските военни, съобщава немският  интернет портал DWN. Дадената информация се потвърждава и от публикациите на други СМИ. Например, авторитетното издание  Die Welt пише в прав текст, че «иранският командир е бил убит от кралицата на дроновете-убийци» — американският апарат MQ-9 Reaper.

«Тази «смърт с коса», както наричат апарата германските журналисти, се управлява чрез спътникова връзка. В зависимост от региона за употреба на дрона, ключова роля играе базата на американската авиация Рамщайн, разположена в  -Пфалц. Самите американци наричат дадения модел безпилотни самолети «кралица на дроновете-убийци», съобщава Die Welt.

Изданието уточнява, че САЩ вече много години използват този апарат не само с цел наблюдения,  но и за «целенасочено убийство на хора, които, според тях, са терористи. С помощта на този дрон е била унищожена автоколона около Багдад, при атаката е загинал високопоставеният ирански генерал Сюлеймани и съпровождащите го», отбелязват СМИ.

Подобни новини задълбочават и без това скръбните перспективи за Берлин. Във вторник, 6 януари, се съобщи, че Иран е обвинил Германия в подкрепа на действията на САЩ, убили генерал Сюлеймани.
В писменото изявление на Иран се отбелязва, че ръководството на Берлин е изразило подкрепата си за действията на САЩ, във връзка с което германският представител е бил привикан в иранското  МВнР.

В същото време немските СМИ прогнозират, че конфликът между САЩ и Иран може да разбие немската икономика. Според главата на Института за световна икономика  (IfW) Габриел Фелбермайер «Ескалацията на конфликта между Иран и САЩ  може да се превърне в заплаха за икономиката на Германия. Възможната ескалация между Иран и САЩ заплашва световната икономика, а това означава, че заплашва и икономиката на Германия», заяви икономистът в интервю за агенция  Reuters в понеделник, 6 януари.

Според експерта, освен опасността от война, върху ситуацията влияе негативно заплахата от засилване на терористичната дейност.

«Мащабен терористичен акт в един от  крупните западни градове ще има огромни икономически последствия за целия свят. Затова нервността на фондовите борси е напълно оправдана», посочва той.

В светлината на подобни новини друго водещо германско издание пише за «европейската безпомощност».

«Европейците се намират в удобна позиция между Америка и Близкия Изток, но печалната реалност се състои в това, че те не могат да влияят на хода на събитията», констатира Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Коментар на АА

Както винаги един от флагманите на руската дезинформация обилно цитира статии в германските медии, които натоварват германското правителство с някаква измислена отговорност за хипотетични действия на дронове на американската армия от германски бази.

Да се предполага, че този дрон е летял от база в Германия изисква доста въображение, но не пречи за се вмени не само вина и „скръбни перспективи“ за Берлин, но и внуши паника за възможен отговор, забележете от араби. Това последното е изключително непрофесионално защото се знае че иранците не са араби.

Огромна част от руската външна политика спрямо Германия вегетира върху съзнателното развитие и поддържане на чувството на вина в германските власти , на комплекс за историческа малоценност, които след това си използват за получаването на отстъпки и привилегии.

Има огромна разлика между стандартна дипломатическа практика, Иран да изразява протест за оказана подкрепа от страна Германия за нападението, и елементарното внушение, че това е направено с дрон базиран в американската военна база Рамщайн. Истината е че подкрепата дойде от канцлера Меркел и в нейното изявление, в което тя каза, че САЩ са имали право на защита и действието им е оправдано.

Извеждането на преден план на хипотетични най-лоши сценарии за развитие на кризата между Иран и САЩ, като базисни, е друг тип внушение и манипулация.

Изграждането на пропагандна теза въз основна на произволно избрани цитати от германски медии и обичаен похват на руските хибридни издания.

* https://bgr.news-front.info/2020/01/09/germaniya-izigrala-klyuchova-rolya-v-ubijstvoto-na-gen-syulejmani/

Уважаеми читатели. За да има тези оригинални анализи, прогнози и коментари, разчитаме на вашата подкрепа чрез суми по ваша преценка преведени по нашата сметка: BG58UBBS80021090022940
В скоро време ще разширим опциите за плащане.
Благодарим Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *