АкцентСветът

Lenta.ru: “Газпром” започна да има проблеми заради коронавируса

(Дез)информация/Анализи

В понеделник, 2 март, “Газпром” и неговите ключови дъщерни дружества отмениха всички пътувания на служители в чужбина. Проблемите на компанията започнаха поради разпространението на коронавирус в много страни по света, съобщава РБК.

За да се пътува в чужбина, трябва да се получи отделно одобрение от ръководството или да се замине частно, въпреки че се препоръчва да не се прави.

Според изданието забраната е въведена след писмо от заместник-председателя на управителния съвет на компанията, генерален директор на корпоративната служба за защита Сергей Хомяков. И въпреки че не посочва причината за ограниченията, ръководството на отделите, обяснявайки на служителите причината за отмяната на пътуването, говорят именно за коронавируса.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Правилото, твърдят източници, е въведено за неопределено време, но няма пряка забрана за ваканции в чужбина. От служителя обаче ще се изисква да докладва точно къде отива. След завръщането му трябва да се подложи на преглед при лекар.

В средата на февруари ръководителят на „Газпром експорт“ Елена Бурмистрова заяви, че преговорите с китайски партньори трябва да бъдат прехвърлени в дистанционен формат заради коронавируса.

Вчера стана известно, че в новия договор на „Газпром“ с България цената на доставките е намалена с над 40 процента. Републиката нарече споразумението подарък за 142-та годишнина от освобождението на България в Руско-турската война от 1877-1878 г. и благодари на Европейската комисия, която допринесе за постигането на споразумение за такива условия.

Коментар на АА

Информацията за отражение на коронавируса върху корпоративните политики на Газпром е продължение на новините за специални мерки за опазване на висшия управленски елит, включително на президента Путин.

Специалните мерки за защита включват и блокиране на границите с Китай, преминаване към дистанционни преговори и други мерки по контрол върху пътищата на заразата.

Последният абзац в тази новина е основната причина тя да бъде анализирана – твърдението, че Газпром прави подаръци за България.

Тя няма нужда от коментар, но е факт, че тази оценка излезе по-скоро от България, отколкото от Русия.

* https://lenta.ru/news/2020/03/04/strashno/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *