АкцентБългария

Novorosinform.org: Българските депутати не подкрепиха отмяната на санкциите на ЕС срещу Русия

(Дез)информация/Анализи

Българските парламентаристи не одобряват отмяната на санкциите на ЕС срещу Руската федерация. На днешното пленарно заседание депутатите гласуваха против тази възможност. Информация за това бе съобщена в сряда, 4 март, от Българското национално радио (БНР).

Гласуването беше инициирано от членове на фракцията на социалистите, които считат антируските санкции на Европейската общност за неефективни. Колеги от други парламентарни фракции обаче не подкрепиха резолюцията и провалиха гласуването.

В резултат на това след гласуване на предложения документ 82 депутати подкрепиха възможността за отмяна на санкциите от Москва, а 111 депутати гласуваха против или се въздържаха от участие в гласуването.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Джема Грозданова, която представлява управляващата партия ГЕРБ, отбеляза в коментара си, че този вот не означава влошаване на отношенията между България и Русия. Политикът припомни, че „Газпром“ от своя страна намали цената на природния газ за българските потребители с 40%.

Дори Макрон нарече санкциите срещу Русия безполезни през февруари тази година.

България обаче подкрепи Комитета на постоянните представители на ЕС, който разшири санкциите срещу Русия без обсъждане.

Коментар на АА

Този сайт е част от групата хибридни сайтове, предназначени да обслужват информационно и медийно специфичните нужди на Крим и идеята за Новороссия /включително окупираните части на Луганска и Донбаска области/.

По-важни и интересни са коментарите под този текст, който е традиционен и не изненадва с нищо.

Направена е логическата връзка между намаляването на цената на природния газ и идеята за гласуване в Парламента, което издава координация между действията на БСП и руското посолство у нас. Именно в създадения ажиотаж около добрата воля на Москва, която точно на 3 март – националния празник ни намали цената, БСП да се опита да прокара резолюция на НС,  с призив за сваляне на санкциите.

Самият призив и декларация в тези насока нямаше да останат пожелателни, а щяха да се използват за да се наложи задължение на българския представител в Комитета на постоянните представители да гласува против резолюцията.

Планът се провали. Поне засега.

* https://novorosinform.org/806985

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *